Uuden vuoden pauke

Ilotulitus20110101.jpg

Tämä varmaa kuulostaa holhoukselta.
Mutta kun näin, että Naantalin ilotulitukselta kielletty alue vanhassa kaupungissa on entisestään supistunut, niin mieleeni tuli, että voisiko tätä hommaa organisoida.
Syynä rajoituksiin on useiden ihmisten pelko ja vastenmieleisyys. Aivan  erityisesti eläimet varsinkin koirat saavat paukuista hepulin ja ovat koko uuden vuoden ajan levottomia. Tiedetään myös, että useimmiten vahingot sattuvat seuraamassa oleville. Ja sitten on vielä paloturvallisuus ja siisteys.

Muistaakseni Raisiossa yritetty lasten ilotulitus siirtää klo 18. Kun yhteisöllisyydestä puhutaan, niin kysynkin, että miltä tuntuisi, jos olisi keskitetty ilotulitteiden siis lentävien lähetyspaikka, johon kaikki voisivat tuoda arsenaalinsa. Ampujien pitäisi olla riittävän ikäisiä ja asianomaisesti varustautuneita suojalasein ja sopivin vaattein. Operaatio tapahtuisi valvonnan alaisena ja jossakin järjestyksessä. Muutoin kaikki saisivat lähettää kaikki hankintansa ja täten toteuttaa itseään. Ja ajatelkaapa mikä upea kokonaisuus saataisiin aikaan.

Vanhassa kaupungissa luonnollinen paikka olisi ranta, vaikka hylsyille meri juuri nyt onkin ympäristön kannalta vähän huono, niin olisi se kuitenkin parempi haavoittuvaan puukaupunkiin verrattuna.
Vastaavia paikkoja varmaan löytyisi muilta alueilta muutamia.
Tämä taitaa olla turha toivo. Kirjoitan kuitenkin, koska mielestäni riskit ja vahingot ovat suhteettomat aikaan saatuun iloon verrattuna.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!