Uuden Turun suurin este on Turku

Turun ydinalueiden edustajat  olivat kuulemassa eilen kuntaselvittäjien ehdotuksia ydinalueen rakenteesta. Rauhalliset selvittäjät esittelivät numeroita, joihin oli lisätty nettovarallisuustietoja ja valtionosuuksien vaikutuksia. Dataa alkaa olla melko kattavaa. Mutta siitähän ei ole kysymys.

Pääselvittäjä Risto Kortelainen joutuikin toteamaan, että melkoinen myllerrys on läpikäyty; sote-mallin muutos ja pakkoliitoksista luopuminen on muuttanut toimintaympäristön merkittävästi. Mutta uskolliset miehet jatkavat työtään ja esittelevät perusteluja ehdotuksilleen vähän monotoonisesti, mutta asiallisesti.

Näyttää siltä, että Tarvasjoki liitetään Lieton Liedon vastustuksesta huolimatta. Lopullinen  päätös on valtioneuvoston tehtävä kesäkuussa.

Raisio on itsenäisyyden kannalla eikä Rusko näyttänyt haluja Raision kanssa selvittämiseen.

Kaarina on toiminnallisesti kunnossa, mutta ei ehkä ihan niin varakas, kuin käyttötaloustiedot uumoilevat.
Kaarina pysyy linjoillaan eikä tule ehdotuksia hyväksymään, vaikka yksi vihreän soraääni porukasta kantautuukin.  Hannu Rautanen on Suu-Turku uskossaan väkevä. Kaarinan liitämisen lisäksi hän vaatii Naantaliakin tulevaan onnellaan. Itse uskon, että itsenäinen Kaarina on perusteltu siitäkin huolimatta, että kaarinalaiset ovat aika ajoin olleet yhteistoiminnan änkyröitä.

Naantali on omalla linjallaan seudun kokonaisarvoa nostava ja vahvistava tekijä. Naantali on tehnyt yhteisvastuun hengessä kuntaliitoksia ja on valmis muiden esim. Maskun sitä halutessa toimimaan samalla tavalla edelleenkin.

Vaikutelma ratkaisee !

Kerrotaan, että Kaarina liittäminen Turkuun kaatui aikoinaan siihen, että mustalla autolla liikkeellä olleella Väinö J. Leinolla ei ollut aikaa keskustella aiheesta kaarinalaisten luottamushenkilöiden kanssa, kun piti kiirehtiä paistin kääntäjien ritariseremoniaan.

Aleksi Randell ylisti kokouksessa Turun vahvuutta ja rikkautta poistuen heti kokouksesta heti puheenvuoron pidettyään. Miksi ja mihin?

Eipä ole taidettu juurikaan oppia. Mutta ei Turku muita tarvitsekaan, kuten Seppo Lehtinekin on todennut. Ja olen sekä Lehtisen ja Randellin kanssa samaa mieltä. Turku pärjää parhaiten tiivistämällä keskustaansa ja tehostamalla toimintaansa.
Eikä Turun seutukaan  Suur-Turkua tarvitse.
Sen sijaan se on ollut ja on valtionvarainministeriön tavoite saada kuntien välinen kilpailu pois, jotta voi rutistaa Turun omaisuuden julkisen alijäämän tilkkeeksi.
Se on putinilaista judo-oppia; eli varomaton voiman tunnossa oleva oma liike päätyy tatamiin.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!