Urpilainen

Ukraina ja Urpilainen.

-Hyvin vakava, kukaan ei voi tietää, mitä tulee ja epävarmuus on pahinta. Ei siis voida valmistautua. Maltillisia päätöksiä ja luottamuksen nostamista, jotta neuvotteluihin päästäisiin.
Lisäpakotteet toteutetaan yhtenäisen EU:n toimesta. Toisen vaiheen pakotteet eivät vielä taloudellisia ja  Suomen näkökulma on, että taloudelliset pakotteet ovat korkean kynnyksen takana.

Kehysriihi ja sopeutustarve neljä miljardia?, oli kysymys Ja vastaus alkaa.

- Talouskasvu on heikkoa. Perusvire on alaspäin tänä ja ensi vuonna. Tärkeintä on, että pidetään uskottavuudesta ja luotettavuudesta kiinni. Leikkaukset on tehtävä huomioon ottaen kasvu ja työllisyys; sopeutumistarve ei saiai olla  ihan niin suuri( 4 miljardia) Luvut lasketaan. Ei voi pois sulkea, että päädytään alle kolmen miljardiin. Ensi vuonna tarve on 1,5  miljardia. VM:n luvut julkistetaan riihen jälkeen.

Menosäästöjä ja veronkorotuksia 50 / 50 periaatteella.

- Kaikkeen kosketaan, mutta perusturvaa ei leikata. Veronkorotusten kautta suurituloiset saadaan talkoihin. Mutta enne muuta on tuettava haurasta talouskasvua, mutta oikeudenmukaisesti. ALV:n nostaminen on vaikea asia; ei kerralla kaikkia samalle tasolle. Työllisyys, kasvu ja oikeudenmukaisuus.

Kestääkö hallitus

- Poikkeuksellisien vaikeina aikoina tämä enemmistö hallitus on tehnyt poikkeuksellisen vaikeita päätöksiä kasassa pysyen. Demareiden jälki näkyy nuorisotakuussa ja vanhuuspalvelulaissa. Arvopohja näkyy. SDP on ollut hyvinvointiyhteiskunnan arkkitehti. Palvelut turvataan ja sanotaan rehellisesti, ettei ole helppoa ratkaisuja.

Puoluekokouksen valinnat

- Puoluekoksausedustajien yleinen tunnelma on miettiminen. Linjanvetoa odotetaan. Enemmän on siitä kuin sukupuolesta tai nimestä .
SDP puolue joka osoittaa hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuuden tien; kyse on julkisista palveluista ja niiden rahoitus.

Reivataanko Antti Rinteen kannatuksen suuntaan?


- Ay-liike ja puolue ovat kuin sisko ja veli; samat juuret, mutta itsenäisiä.

Jutta Urpilaisen aamutelkkari vastaukset kulkivat tuttuja latuja. Paljon hyviä termejä ja komplisoituja yhdistelmiä. Vaikutelmana on vastuunkanto ja osaaminen. Jotain puuttuu ja jotakin on liikaa.
Nyt annetaan Jutalle tunnustusta: Jutta Urpilainen on uskottavampi kuin Jyrki Katainen, joka on saanut liian paljon, liian varhain,  liian helpolla ja kaikki Tujusen tuella.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!