Union Lack

UnionJack20160627.JPG

Brexitiä seurasi Eexit siis Englanti ulos Euroopan mestaruuskisoista Ranskassa. Tunnustan halpamaisuuteni, että nautin Islannin voiton ohelle Englannin tappiosta melkein yhtä paljon.
Varmaan monen engelsmannin mielestä tappio Islannille oli nöyryytys, kun taas useat Brexitissä halusivat  samaa EU:lle. Ehkä oli niitäkin, joitka   haikailivat kansanyhteisön menyttä loistavaa tulevaisuutta.
Mutta se aurinko on laskenut ja pahassa tapauksessa entistä aikaisemmin, jos Union Jack muuttuu Union Lack (puutteeksi).

Paavo Lipponen
sanoi, että briteillä on ollut aina ollut ainakin toinen jalka Atlantissa.
Sieltä apu kovan paikan tullen on saapunut, mutta silloin maailmansodissa on ollut kyse kansakuntaa kohdanneesta uhasta ei kansakunnan omasta uhosta.

Union Jack lippu on vanha perua. Sitä on vaivalla rakennettu. Nyt se on ainakin näennäisen uhan alainen. Sinivalkoinen Skotlanti on aina tuntenut vetoa jopa Pohjoismaiden Neuvostoon; itsenäisyydelle on kannatusta.

Suomessa taas on perusuomalaiset olleet brittien EU-vastaisuuden yhtenä tukiryhmänä ja nyt näytetään matkittavan Cameron epäonnistunutta temppua. Ryhmän führer Sampo Terho, jonka luokittelen oikeistoradikaaliksi - on hahmotellut seuraavan vaalitaktiikan:

– Minusta ei ole millään tapaa radikaalia, tai huonotapaista, tai vastuutonta sanoa, että tällä teemalla (vaaditaan kansanäänestystä) voitaisiin käydä vaalit ja jos tällä teemalla myös voitettaisiin, tuleva pääministeri järjestäisi kansanäänestyksen ja kansalaiset saisivat sanoa.

Taktiikan idea on vanhan toisto ja varmuus siitä, ettei pääministerin paikkaa tulee ja jos tulee, niin sen parempi persuille ja pahempi Suomelle.

Tällaisia kuvioita kehittelee puolue, joka on sitoutunut hallitusohjelmassa, ettei kansanäänestystä EU-jäsenyydestä järjestetä. Hallituksessa ollaan vain hunajapurkilla ja valmiina mihin vaan kasankunnan edusta piittaamatta ja jo hallituskauden aikana valmistaudutaan hallitusohjelman ja Suomen hyvin yhtenäisen linjan vastaisesti.

Vastauksena Vilhelmille: Hallitsuohjelman järkevää kohtaa voi oppositiokin puolustaa. Mutta siite ei ole kysymys, vaan kaksinaamaisuudesta.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!