Ukraina

AseetovatvainpuoletvastauksestaStephens20150212.JPG

Vladimir Putin on hyväksynyt tulitauon Ukrainaan. Aikaisempi kokemus kertoo, että Venäjän presidentti ei pidä lupauksiaan Putinin tavoitteena on riisua länsi aseista. Länsi on päätettävä aseistaa Ukraina.

Putin pitää länttä rappeutuneena ja heikkona. Philip Stephens  kirjoitti FT:ssä otsikolla Aseet ovat vain toinen puoli Ukrainan vastauksesta.

Moderni aseistus ei muuta tosiasiaa: Ukraina yksin ei voi lyödä Venäjän armeijaa

Philip Stephens on vähän suomalisen tapainen kun hän vastaa ja kysyy:

Yhdessä suhteessa Ms Merkel on oikeassa. Lännen pitäisi olla valmis pitkään peliin: Sanktioita on ylläpidettävä niin kauan kun Venäjän joukot miehittivät Krimiä ja Donbassia.  Ja lännen on myös annettava taloudellisia ja muutkin voimavaroja riittävässä määrin varmistaakseen Ukrainan nousun demokraattiseksi valtioksi.
Kysymykseni on yksinkertainen: Riittääkö Saksan liittokanslerin on kärsivällisyys ratkaisun löytämiseksi ?

Erkki Tuomioja selvensi asetelmaa Aamu-tv:ssä

Minskin sopimus?

Sopimusta ei otettu vastaa riemulla. Tähän on investoitu arvovaltaa. Ensimmäinen askel on tärkein. Kaikki poliittiset asiat ovat auki.

Vaikenevatko aseet?

Ylivoimaista uskoa, ettei yhtään laukausta ammuta. Yksittäiselle asemiehelle ei veto-oikeutta. Tämä ei voi olla yksipuolista sanelua. Ukraina suvereniteettia on kunnioitettava.

Kumpi voitti?:

Jokainen, jonka henki säästyi on voittaja. Kaikki ovat jo menettäneet.Rauhanturvajoukoista ei vielä ole puhetta, Etyj:llä rooli. Suomalisten lähettämisestä ei ole puhuttu hallituksessa.

Separatistit?:

Separatisti ovat täysin riippuvaisia Venäjästä, joten Venäjän on niitä ohjattava, kuten myös Ukrainassa toimivat kansallismieliset joukot. ovat ongelma.

Pakotteet?

Jos sopimukset pitävät, voidaan pakotteita höllentää. Nopea paluuta normaaliin tilaan ei ole . Luottamus?

Luottamusta on kulutettu. Uudelleen rakentamien ei ole helppoa.

Jos rauhansopimus ei etene?

En halua maalata kauhukuvia säästöliekille ollut konflikti rasittaa myös venäjän taloutta.

Talous?

IMF päätti rahoittaa eilen 40 miljardilla eurolla Ukrainaa, on jäänyt vähemmälle huomiolle. Se kertoo kuitenkin ongelman suuruudesta ja tärkeydestä.

Maikkarin kevennys:

Ulkoministeri Erkki Tuomiojalle (sd) napsahti tuntuvat sakot Helsingin keskustassa, kertoo Iltalehti.

Aamun Huomenta Suomessa vierailleen Tuomiojan mukaan hän sai ylinopeudesta vain huomautuksen ja sakot tulivat auton katsastamattomuudesta.

– Vein auton huoltoon ja pyysin laittamaan katsastuskuntoon ja toimittamaan katsastukseen. Olin tässä uskossa, kunnes toisin havaittiin. Poliiseillekin on sattunut, että he ovat ajaneet katsastamattomilla autoilla, Tuomioja heittää.

No eihän 1350 euron sakot ole ministerille paljon ja 49 km/h ylinopeus 40 km/h alueella on pikemmin sääntö kuin poikkeus.  Ekin kuva kirkastuu ja hänhän onkin  yksi meistä vaan;  Vie privaattibiiliä katsastukseen !

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!