TYKS ei ole teollisuuslaitos

TEHY:n ammattiosasto 200 järjesti tänään mielenilmauksen loppuvuodeksi suunniteltuja säästötoimia vastaan. YT-neuvottelut ja niiden jälkimaininki kuormittavat työntekijöitä sekä aiheuttavat huolta ja epätietoisuutta potilaissamme. Ao. 200 on julkaissut seuraavan tiedotteen:

  • ”Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tehyläiset järjestivät tänään mielenilmauksen vastalauseena työnantajan lomautussuunnitelmille. Turun yliopistollisen keskussairaalan eteen saapui joidenkin arvioiden mukaan lähes 100 työntekijää osoittamaan mieltään. Mielenilmaus järjestettiin vapaa-ajalla.Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri aikoo lomauttaa henkilöstöään 5,8 miljoonan euron arvosta, mutta on tarjonnut työntekijöilleen vähintään neljän päivän talkoovapaata lomautuksen vaihtoehdoksi.
  • – Me tehyläiset työntekijät emme halua lomautua emmekä tarvitse palkatonta vapaata, vaan haluamme hoitaa potilaita, joita riittää jonoksi asti. Meidän tilauskantamme ei ole vähentynyt, eikä meillä ole varastossa terveyspalveluita, joita voisimme tarjota kansalaisille lomautusten aikana.
    Ammattiosaston mukaan lomautusten ja myönnettyjen talkoovapaiden aikana potilasturvallisuus on täysin työnantajan vastuulla.
  •  – Emme myöskään usko, että työpaikalta poissaolo säästää sairaanhoitopiirin kuluja. Henkilöstömenojen säästö tulee takuuvarmasti näkymään tulojen vähentymisenä. Henkilöstö ei ole vastuussa sairaanhoitopiirin menojen alibudjetoinnista ja omalta osaltamme olemme jo säästäneet palkkamenoissa nauttien vuosien ajan yliopistosairaanhoitopiirien alhaisimpia palkkoja, toteaa Tehyn ammattiosasto 200 tiedotteessaan.
  •  VSSHP:n tehyläiset ovat kuitenkin valmiita kaikenlaiseen toiminnan järkevöittämiseen ja kehittämiseen jatkossakin.”

Sirpa Hagsberg, teho-osaston sairaanhoitaja, TEHY:n ao. 200 jäsen

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!