Tyhmyyttäkin sietää auriongonpaisteessa

Saimaanaurinko30160522.jpg

Sivuilla on ollut hiljaiseloa ja syykin selviää kuvasta.
Paljon on tapahtunut: Aloitetaan läheltä:

  • Rantaravintola sai Kh:ssa 15 vuoden sinetin
  • Rasekon hallitus esittää toiseen asteen ammatillisen kulutuksen lopettamista Naantalissa.
  • Ja vastenmielistä on katsella euroalueen päätöksentekokyvyttömyyttä. IMF ja raportit saavat antaa tilaa puhtaalle spekulatiivisille politiikalle. Saksan vaalit ja Suomen persut sanelevat perusteettomia päätöksiä.
  • Elina Lepomäki, kok lupaa antaa kaikille 18 vuotiaille 20.000 euroa käytettäväksi opintojen rahoituksen ja muihin tarpeellisiin sote-menoihin. Se on runsas miljardi/ ikäluokka ja on samalla jonkinlainen perustulon korvike.
    On siinä selvää yrittämistä profiloitua ja ainakin aluksi siitä olisi iloakin. Ohikiitävän hetken olisivat kaikki melkein tasaveroisia.  Tämä on tutkittu juttu, joka ei ole näpertelyä, sanoo kandidaatti.  Maailma on kiinnostunut tällaisesta kokeilusta. Ja eikä se lopu tähän, kiinnostus sen kun kasvaa kun tuloksia sitten joskus korjattaisiin.
  • Maakunnan kuntakokous 26.6.2016 sai kuulla selostuksen sote-maakuntahallintouudistuksen toteuttamisesta. Kuntaihmiset ovat kaikkeen tottuneet ja Kanervan Iken avaus maalailevalla piilokriittisyydellään sai asenteet kohdalleen. Maakuntajohtaja Kari Hähämiehen  pokka piti esitellessään asia, jolla on kokoa ja näköä eikä vähiten avoimia kohtia.
    Vakava suhtautuminen taitaa olla tarpeetonta stressaamista. Työterveyshuolto jää ennalleen, sanoo ministeri Juha Rehula kun taas Turun palkkaama muutosjohtaja Antti Parpo vielä uskoo entisiin puheisiin eli työteveyshuollon juurille paluuseen. Ota näistä selvää. Mutta eteenpäin mennään tällä käytävällä, ainakin seuraavalle pysäkille.

Mutta sitten. Emma teatterin ensi-iltaan

Emma jatkaa taitavien näyttelijöiden ja sketsien linjaa, joka hauskuttaa. Käsikirjoittajat onnistuvat kaivamaan aihealueen tavanomaisten pilkankohteiden eli turhantärkeiden ihmisten naurettavuuden lisäksi kotisohvan viimeisen päälle asiantuntevat kriitikkokaartin, jota voi melkein jokainen nauraa sisäänpäin.
Onhan näytelmässä hetkittäin arvostetun instituution ja kunnioitettujen valtionpäämiesten hahmoissa oma kestämisensä, mutta ei mitään mahdotonta.
Jutun juoni taisi olla lottovoittoteema. Esitteen mukaan Suomessa on vuosittain 23 yli miljoonan lottovoittajaa. Päätelmä on, että linnan juhliin 260 kertaa paremmat mahdollisuudet. Tämä perustui linnan juhlien 6000 osallistujaan?, jota lukua en ymmärtänyt eli ehkä oikeampi kerroin olisi kerroin 80.  Mutta se on pikkujuttu.
Kannatta mennä nauramaan tasapuolisesti muille vähän itsellekin.
Aasinsilta aiheeseen.
Aitiosta, johon olin saanut yllättäen ja pyytämättä pikakutsun, näkyi Ukko-Pekan maisema. Se on hieno lisä - vähän saamanlainen kuin Kultarannan linnan pihamaalta. 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!