Tuomiojan Erkki on vakauden merkki

Jokerit lähti kesälomalle, Sauli Niinistön kampanjan rahoituspäällikköön Hjallis Harkimon ja Vladimir Putin yhteiset kaverit joutuvat jenkkien matkustuskieltoon. Haasteellinen lähtökohta KHL-liigaan.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja piti selventävän luennon aamutelkkarissa.

Selkeästi, mutta kiihkottomasti hän paalutti Suomen aseman;
- ei vähätellyt eikä liioitellut. Monikeskeinen neuvotteluratkaisu on tavoitteena ja se riippuu Venäjästä. Ukrainasta ei taistelu- vaan yhteistyökenttä. Tämä on tämän vuosituhannen vakavin tilanne. yllätys tämä oli.
- Krimin siirtoa Venäjälle ei tunnusteta. Siitä tulee yksi jäätynyt konflikti.
Ukrainaan meno voisi merkitä Venäjän Vietnamia.
- Ukrainalla on lyhty historia itsenäisenä mosaiikkimaana. Tärkeintä olis tukea Ukrainan valtion rakentamista vähemmistöjen kunnioittamisen äärimmäisyyksiin menemättä. - Tavoitteena taloudellisesti toimiva oikeusvaltio.
- Kukaan ei halua sotaa.  Kun käytetään voimaa, vahingonlaukaus voi johtaa eskaloitumiseen, jolla on oma logiikkansa. Pitääkö olla Suomessa huolissaan? Ei niinkään oman turvallisuutensa, mutta keskinäis-riippuvuuden maailmassa vaikutuksilta ei voi välttyä.
Onko Putin menettänyt kosketuksensa todellisuuteen. Onko hän menettänyt luottamuksensa ulkoministerin silmissä?
- Ei siksi, ettei hän ole kuulunut Putinin luotettuihin aikaisemminkaan. Autoritaarinen järjestelmä ei tuo johtajan tietoon huonoja uutisia. Putinin puheessa oli vaarallisia kohtia.

Tuomiojan Ekin olemus sinänsä on vakava: maailman taakka painaa. Tähän tilanteeseen se sopi hyvin. Ekin laajat tiedot ovat nyt tosi tarpeeseen. On hieno asia, että hän on tällä hetkellä juuri oikeassa tehtävässä.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!