Tungosta tuhkamarkkinoilla

Tuhkamarkkinoiden2016Mannerheiminkatu20160306.jpg

Naantalin aikoinaan Raino Puottulan aloitteesta uudelleen käynnistyneet tuhkamarkkinat vetivät väkeä niin vanhalle kuin uudellekin torille.  Myyntikojuja oli ennätysmäärä ja väkeä tungokseenasti.
Hieno juttu ja kevään tulon varma merkki. Kiitollisesti pyydämme onnitella järjestäjiä!


Politiikkakin oli paikalla. Sijoittelussa olimme saaneet äärimmäisenä vasemmalla olevan paikan ja vihreät olivat taas oikeiston laidalla PS:n vieressä. Kokoomus keskellä oli vähän orpona pikkuruisen KD:n vieressä kun Keskusta Sipilän loistoon tyytyen oli tällä kerralla tehnyt tilaa.

Ehdoton päivän suosikki Vasemmiston makkara, niitä meni 300 eivätkä edes kaikki saaneet.
SDP-teltan oli paikalle hoitanut Aallon Hanski. Ilmapallot ja karkit kävivät kaupaksi ja toriparlamenttivisaan kerättiin vastauksia.

Tällä kerralla kysyttiin, mikä olikaan torin paikalla olleen puiston nimi ja missä sijaitsi aikoinaan tämän torin laidalla ollut Naantalin yhteiskoulu. Koulun ensimmäinen sijaintipaikka oli Humpin talossa. Sen monet viime vuoden visassa tiesivätkin.

Puisto kutsuttiin Osvan puistoksi siksi että nykyisen kaupungintalon paikalla oli kivitalo, jossa toimivat LSO:n (osuusteurastamon) ja Valion myymälät. Viinakuppakin siellä oli ja myöhemmin mm:ssa Soro.

Yhteiskoulu toimi kansalaissodan aikoihin torin pohjoispuolella nykyisen LKV Tuomisen ja kiinalisen ravintolan paikoilla olleessa kaksikerroksisessa puutalossa. Siitä koulu siirtyi Ringbomin huvilaan nykyiseen Muumitoimistoon.

Kysymysten ideana on levittää historiatietoa ja loppu on leikkiä. Arvonta suoritetaan huomenna, kun kh:n kokouksessa on enemmän väkeä paikalla.

Ps. Näin tapahtui: Lounaat osuivat Tuija Kianstenille ja  Kalevi Metsämäelle, joka vastasi myös  oikein. Jyrki Karus vastasi myös oikein.  Jykä saa valita lounaan tai NYK:n historiakirjan.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!