TUI ratkaisuun

Telakka-alue valtiolle lisää investointitukea, sillä lailla eli tahdosta se on kiinni.
Puolue tiedottaa seuraavaa:

  • TUI-risteilyalusten rahoituksesta neuvottelutulos
  • Hallitus on tänään saavuttanut neuvottelukumppaneidensa kanssa ratkaisun useita viikkoja jatkuneesta TUI-risteilijäalusten satojen miljoonien rahoituspaketista. Päätöksen teki hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta. Siihen kuuluvat SDP:n ministereistä valtiovarainministeri Jutta Urpilainen sekä työministeri Lauri Ihalainen.
  • Viimeisen kuukauden ajan neuvotteluyhteys tilaajan, STX:n ja valtion välillä on ollut käytännössä päivittäistä. Viimeiset neuvottelut käytiin osapuolten välillä sunnuntaina ja maanantaina Lontoossa. Neuvottelutulos vaatii vielä vahvistukset myös sekä STX:n että tilaajan hallituksilta.
  • Valtio osallistuu pakettiin mittavilla Finnveran lainatakauksilla sekä ostajalle että telakalle, merkittävillä EU:n sallimilla, yhteensä 31 miljoonan euron innovaatiotuilla aluksille sekä väliaikaisella Turun telakan maa-alueeseen kohdistuneella kaupallisella omistusjärjestelyllä.
  • STX yhtiö sitoutuu järjestelyssä huomattavaan pääomitukseen. Lisäksi laivojen tilaaja (TUI) on tehnyt merkittäviä joustoja rahoituspuolella. Pankkirahoituksen rooli on erittäin merkittävä telakan pääomittamisessa. Tämän osalta yksityiskohdat ovat vielä sopimatta, ja niitä käsitellään lähiajat nyt syntyneen ratkaisun pohjalta.
  • Nyt saavutettu TUI-alusten rahoituksen neuvottelutulos antaa telakalle aikaa saada taloutensa vakaammalle pohjalle.
Kentän ääni kuului, kun kuiskattiin monella suulla!
.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!