Trumpismi

Kun nyt vaalitaistelu alkoi pitää unohtaa republikaanit vastaan demokraatit. Kyse on kapinasta establishmentia vastaan , huulenheitto haastaa poliittisen korrektiuden, häiriöitä vs. business as usual ja kansallismielinen populismi vastaan tavanomainen kansainvälisyys.

Edward Luce tiivisti asetelman FT:ssä.

Samanlaisia analyysejä vilisivät laatulehdet.
Jopa kaikista asioista paremmin perillä oleva Hesen Heikki Salmela kauhisteli TS:ssä vaalien vastakkainasettelua juuri kun on saanut haukkutuksi pataluhaksi sopimusyhteiskunnan ja pienpalkkaisten ay-liikkeen. Likinäköisyys ja kaukokatseisuus on makuasia.

Sanotaan, että Donald Trump ja Hilary Clinton eivät kilpaile suosion määrästä, vaan epäsuosion vähäisyydestä. Täällä ihmetellään , että miten Trump voi mennä oikealta ja vasemmalta ohi, vaikka olemme nähneet Persujen nousun.

Seuraava runsas puolivuotinen kausi on oleva käänteitä täynnä. Ja monet maailmassamme ovat on sydän syrjällään. On niin turvallista kauhistella kaukana olevia asioita sellaisia, joista puhutaan paljon, ja jotka eivät vaadi todellisia kannanottoja.

Yhden näkökulman tähän tuon: Epävarmuus, jota tunnemme USA:n tulevasta PRESIDENTISTÄ ON PIENTÄ VERRATTUNA SIIHEN MITÄ MEIDÄN PITÄISI TUNTEA VENÄJÄN OLEVASTA.
Demokratiassa on sentään mahdollisuus!

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!