Tärkeä valinta: Kaisa Rantalasta varhaiskasvatusjohtaja Ja mielenkiintoinen patsas

TaidettaNaantaliin20170619.jpg

Varhaiskasvatus on avain toimiala tulevaisuuden Naantalissa.

Koti on Nro 1, mutta sen jälkeen ja tapauskohtaisesti kotiakin tärkeämpää on vahaiskasvatus. Lasten kannalta ensimmäiset elinvuodet ratkaisevat. Tämä toimialan hyvä hoito kiinnostaa vanhempia, mutta sen laadukkuudella on merkitystä koko kaupungille.

Virkaa hoitanut Mynämäen Mietoisissa asuva Anne Järvinen on ollut tomera ja poliittisesti aktiivinen ollen jopa Keskustan eduskuntavaaliehdokas. Varhaiskasvatus on helposti poliittisen kiistan kohde useammasta näkökulmasta, joista mainitsen kotihoidontuen ja maksuttomuuden. Johtavan viranhaltijan näkemyksellä on tässä tapauksessa merkitystä ja niinpä virkavaaliin liittyi poliittista ja henkilökohtaisia jännitteitä.

Tällä kerralla molemmat loppusuoralle päässeet asuvat Naantalissa toinen maatilalla ja toineen omakotitalossa.
Sosialidemokraatit katselivat vähän hämmästyneenä tätä kisaa. Siinä näytti olevan Kokoomuksen ja Keskustan välinen kissanhännänveto kaikkine mausteineen. Tilanne tällä kerralla laukesi yllättäen kysymysmerkkien säestämänä siten, että hakijoista Minna Lehmuskoski ilmoitti peruuttavansa hakemuksensa. Sivistystoimenjohtajan ja haastatteluryhmän enemmistön kannattama Kaisa Rantala valittiin lopulta yksimielisesti tehtävään.
Toivotamme onnea ja edellytämme ammattimaisuutta ja avoimuutta hoitaa lasten asiaa.

Kaupunginhallitus taiteilee

Taiteilijalta pyydetään kaksi uutta luonnosta (n.1500€/kpl) syksyyn mennessä. Ajatuksena oli, että luonnokset liittyisivät vahvemmin Naantaliin. Kustannukset pysyvät tässä vielä hanskassa, ei siis tarvitse hakea lisärahoitusta.

"Vaikeuksia meillä ei ollut, mutta niitä me hankimme", sanoi entinen mies kun hyvää yritti tehdä.

Taiteen valinnat eivät luontevalla tavalla sovi hallinnolle, toteaa omana mielipitenään sivujen toimittaja.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!