Totuuden jälkeinen aika: Alt right ja TINA

Vuonna 2016 on maailmankirjoja sekoitettu niin, että puhutaan totuuden jälkeisestä ajasta.
Tällä palstalla on seurattu kehitystä ja liiaan usein olemme joutuneet hyväksymään, että ennakkoarvioit ovat menneet pieleen; on ollut mahdotonta ymmärtää – ja se taitaa johtua omista toiveista, että ihmiset ovat valmiit uhkarohkeisiin kokeiluihin. Ihmiskunnan tulevaisuus ja elämän harmonia ovat saaneet väistyä väärin käytetyn kansallismielisen vihanpidon tieltä.

All Right on meilläkin arkisessa käytössä ja tarkoitta kaikki hyvin tai jotain sen tyylistä. Nyt pienellä yhden kirjaimen muutoksella tullaan ihan toiseen suuntaan eli ryhmään Alt Right (alternative Right), joka on siis lyhenne sanasta "vaihtoehtoinen oikeisto". Termi kuvaa löyhä kokoelma Amerikan valkoisia nationalistisia ryhmiä, jotka ovat hylänneet valtavirran konservatismin ja saaneet sotkettua valkoisten unohdettujen päät.

Euroopasta hengenheimolaisia jopa Saksasta melkein nimikaima AfD ja Suomessakin perussuomalaiset ovat kampanjoineet samalla idealla eli vaihtoehtona vanhoille puolueille.

Mutta miten onkaan päässyt käymään. Kun uusi vuosi on koittamassa ja TINA on monessa mielessä ajankohtainen, sillä se hallitsee Suomenkin politiikkaa. TINA nimitäin tulee englanninkielisistä sanoista ”There Is No Alternative” (Ei Ollut Muuta Vaihtoehtoa). Suomen SOS-hallitus ajaa saksalaisia saksalaisempana  vängällä vaihtoehdottomuuden TINA mallia. Piittaamattomuus perustuslaista, kuurot korvat muiden ehdotuksille ja pässimäinen luottamus sarviin ja kovaan päähän on uhkana orastavalla kasvulle.

Ja tämä jääräpäisyys on tarttuva tauti. Naantalissa perusuomalaisten sulautuminen porvaririntamaan on jo tapahtunut. Vasemmistoliittokin on maahanmuuttoasioiden käsittelyn kompuroinnin jälkeen muuttunut sylikoiraksi. Naantalissa vihreys on muodollista. Keskustan itsellisyys osoittautui kaupunginjohtajan valinnan yhteydessä  vain itsekkyydeksi. Taas rantoja rakenetaan yhteisrintamassa sivuilleen vilkuilematta.

Sosialidemokraatit ovat aina olleet yhteistyöhaluisia ja – kykyisiä. Nyt meidän vaihtoehtoja kaavoituksessa ja matkailuasioissa ei edes selvitetä. Se on ylimielistä ja vahingollista. Naantalin näivetystauti on juuri tuon ylimielisyyden tuotetta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!