Toivon kipinä

Viime vuoden viimeisen neljänneksen talousluvut olivat kylmä suihku nousun toisessa oleville. Saksan kasvu oli -0.6 ja Ranskan luku oli -0.3 ja espanjan -0,7.
Ekonomisteista monet veikkaavat kasvun alkavan Saksassa ensimmäisellä neljänneksellä, ehkä ylitetään 0,3 prosenttia.
Japanin kasvu oli viimeisellä neljänneksellä -0,1, mutta näkymät näyttävät paremmilta.
Finanssikriisin kanalta toivottaisiin parempaa ja uskostahan tämä on paljolti kiinni. Niinpä kasvun tukeminen eri puolilla maailmaa on tervetullutta. Barak Obaman ajatus transatlantisesta vapaakauppalauseesta EU:n ja USA:n välillä, on tervetullut tuulahdus uudesta ei-protektionistisesta suhtautumisesta. Mitä se käytännössä toimii, on sitten toinen juttu. Suunta on kuitenkin selvä, vaikka  ei yksi pääsky kesää tuo mutta ei  takatalvikaan  ole pysyvää.

Tähän kohtaan on vaikea suositella kovia kotimaisia lääkkeitä. Kasvua ei saisi Suomessakaan tyrehdyttää eikä nyt kannata kotimaista kysyntää leikaten tavoitella kilpailukykyä, jota on, jota ei kysynnän puutteessa päästä käyttämään.
Siinä on hallituksellemme pähkinä. Pureksisivat sitä ja jättäisivät haaveillut palvelu ja kuntarakenteen sotkemisesta sikseen.
Aikoinaan sanottiin, että silliparvi kääntyy ketterämmin kuin valaskala.Tämä olisi hyvä muistaa, kun yritetään huolehtia palveluista ja parantaa tehokkuutta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!