Toiveet korkealla

SipilC3A4nviuhkaHs20150522.JPG

Juha Sipilän viuhkamalli saa kiitoksia pankkien ekonomisteilta, tietää Hesari kertoa.
Sen sijaan emeritus valtiosihteeri Raimo Sailas epäili eilen telkkarissa rakeenteellisten vaikutusten määrää ylioptimistiseksi. Soten osalta hän piti kuntayhtymämallia maakuntamallia parempana. Ja muistutit, että mallia tärkeämpi olisi yksikanavaisuus rahoituksessa , ja että irralleen laskettu sairaalarakentaminen olisi saatava kuriin heti.
Aamutelkkarissa Kuntaliiton Timo Kietäväinen toivoi perustellusti, että asiat eivät saisi jäädä aikataulun jalkoihin. Tarkoitti varmaan sitä, että åpitäsi olla aikaa kuunnella asiantuntijoita ja erityisesti kuntia.

Kokonaisuus ratkaisee on tietenkin totta, mutta toisaalta aika usein sanotaan pirun piilevän yksityiskohdissa. Näin veikkaan taas kerran käyvän.
Mauno Koivisto aikoinaan muistutti, että hallitusohjelma ei saisi tehdä järkevää politiikkaa mahdottomaksi.
Juha Sipilän hallituksen muodostus etenee ja mielestäni merkit viittaavat kyllä edellisen hallituksen ajattelutapaan; ajan mittaan säästöjä tulee ja dynaamiset vaikutukset auttavat tasapainon löytymistä. Tehokkuuden näyttämisestä ja keskinäisestä kehusta tehdään tavaramerkki, liikutaan lähellä mielikuvapoltiikan hetteisiä tantereita. 
Tasapaino, jos se aikaan saadaan, tulee tapahtumaan, jos orastava Euroopan talouden kasvu käynnistyy. Lupaava merkki on Ranskan odotettua paremmat lukemat, joten paradoksi voi toteutua ja EU:ta haukkuneet puolueet saavat apua EU:sta.
Toinen ei niin hauska, mutta todellinen  sattuma on, että Timo Soinin vaalilupaus voi onnistua: EU:n jäsenmaksu voi pienetä siksi, että Suomen BKT kasvaa muita maita hitaammin ja täten saavutamme asetetun tavoitteen pienentää jäsenmaksua; pikkujuttu on sitten se, että siitä iloitsevat täällä entistä huonommin toimeen tulevat suomalaiset.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!