Toisto vahvistaa ja varoittaa

PuoluekannatusYle20170720.JPG


Ylen mittaus antaa tutkimuslaitoksesta, menetelmästä ja sattumasta johtuen vähän HS:n tuloksesta poikkeavat numerot. Mielipidemittaus on sanansa mukainen, kaikkine rajoituksineen.
Suunta näyttää selvältä, mutta keskikesäinen ajankohta lisää epävarmuutta, kuin myös se, että persujen jakautuminen on liian tuore ja vihreiden puoluekokous viimeisenä muistissa. Tuloksen selittäjänä ollut tutkimusjohtaja jopa arvio, etteivät kaikki persujen kannattajat ole oikein ymmärtäneet mistä on kysymys. Helppo olla samaa mieltä yleisesti ja erityisesti.
Vihreillä on nostetta yleensä ja erityisesti puoluekokouksen jälkeen.

Tässä tulee hallituksen asemaa koskien mieleen  turkulaisen kokoomusjohtajan vastaus: "Kai se sinusta johtuu".  Tyly vastaus oli tärkeän henkilön ihmettelevään kysymykseen, miksei hän ole saanut parempia paikkoja.
Samoin on hallituspuolueiden alamäen suhteen: Hallituksesta se johtuu. Ehkeivät niidenkään kannattajat vielä ole oikein ymmärtäneet, mistä on kysymys. Kun se vielä valkenee, niin vaikeuksia on suunnan kääntämiseen.

SDP:llä on mahdollisuudet selkiinnyttämällä petrata:

Organisaatiosta ja järjestelmistä puhuminen ei kiinnosta. Mikä ihmeen aluekuntamalli????
Pitää olla rohkeutta luopua valtionhoitajauudesta ja sanoa, että rahaa tarvitaan ja  oikeaan kohtaan eli perusterveydenhuoltoon.
Vähittäinen nykyisiä terveyskeskuksia ja sairaanhoitopiirejä kehittämällä ja hoitoketjujen toimivuus varmistamalla saadaan tuloksia.
Eikä tarvita uusia maakuntavaltuustoja -ne ovat olemassa. Sen sijaan tarvitaan valtion hallitsemat Ervat (5kpl), joiden kautta valtionrahoitus ohjataan sinne missä tarvetta on eikä sallita kaikkien tuhlata kaikkeen.
Kaikki tämä voidaan kehittää asiantuntevasti ilman uusia vaaleja.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!