Toisten kantama vesi ei pysy

PuoluekannatusUle20160441.JPG

Hallituksen sählääminen on SDP:n paras valtti. Nyt kuitenkin on jouduttu itse näyttämölle ainakin, jos on uskomista ja miksei olisi Pekka Ervastia:

Todennäköisesti demarien pudotus on yhdistelmä. Toiset pettyivät, kun neuvotteluihin (kilpailukykysopimus) suostuttiin ja toiset kun melskattiin turhanaikaisesti järkevää hanketta vastaan.
Demarit voivat lohduttautua, että peli ei ole vielä pelattu. Eivät kannattajat välttämättä karanneet katsomoa pitemmälle. Työmarkkinoilla on edelleen kovat jännitteet, eikä kilpailykykysopimuksen kohtalo ole sinetöity. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää jatkossakin. Banderollit ovat iskuvalmiina liittojen kellarissa.

Kompurointiin seuraava mittausjakso tarjoaa hallitukselle oivallisia mahdollisuuksia. Ensi viikolla on edessä kehysriihi ja hankalat päätökset uusista leikkauksista. Myös sote kypsyy kohti jonkinasteista hallituksen sisäistä nujakointia.

Eikä pidä unohtaa kokoomuksen omaa sisäistä jäsentenvälistä kampitusmatsia. Kun Stubb kaikesta päätellen saa pian yhden tai useampia vastaehdokkaita ensi kesän puheenjohtajavaaliin, se varmasti näkyy myös politiikan teossa. Profiilia on pakko nostaa ja samalla jännitteet hallituksen sisällä kasvavat.

Politiikan penkkiurheilijalla riittää herkkupaloja politiikan kiehuvassa hornankattilassa.

Vallanmenetyksen pelko estää oikeiston näkyvän nousun

Ei kaannautsmittauksesta sen enempää, paitsi välillisesti ja siitä alempana.
Näyttää ilmeiseltä, että Suomessa tarvittaisiin kunnon oikeistolainen puolue. Lepomäki- Vartiainen ja enkelikuorossa Lehti ja Rydman ovat sellaista tietä näyttäneet.
Ideat ovat samantyyppiset kuin aikoinaan Nuorsuomalaisten nousun aikoihin. Sen tarun tunnemme ja niinpä Kokoomus silloin kokosi joukkonsa ja hävitti linjaristiriidat naamioidun politiikan tuoneen menestyksen  avulla. Kyllä fiksut tämän muistavat.

SDP:ssä varmaan toivottaisiin selvän oikeistolaisuuden voittokulkua. Se tekisi kamppailun palkansaajakannattajista helpoksi. Mutta ei sitä taida tapahtua, koska juuri nyt Keskustan hyvä kannatus pelottaa Kokoomusta. Linjan reivaaminen oikealle lihottaa menetyvää keskustaa ja se on melkeinpä pahinta, mitä Kokoomukselle voisi tapahtua. Se nimittäin tarkoittaisi uusien punamultaisten koaliitioiden todennäköisyyttä ja niissä Kokoomuksella ei juuri jakoa olisi. Kokoomus ei tarvitse Siperian opetusta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!