Tänään tällaista Ennätyskylmää täällä ja mitä muualla?

SC3A4hkonhinta20130118JPG.JPG

Suomi tukee Reutersin saaman tiedon mukaan Hollannin valtiovarainministeriä Jeroen Dijsselbloemin valintaa euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Dijsselbloem valittaneen Luxemburgin Jean-Claude Junckerin seuraajaksi maanantaina, kun euromaiden valtiovarainministerit kokoontuvat Brysselissä. 46-vuotias Dijsselbloem edustaa työväenpuoluetta. KL


No niin siinä on käymässä, kuin palstallamme uumoilimme.

Ennätysalhainen kasvu Kiinassa, alin sitten 13 vuoteen, vain 7.8 prosenttia.

Suhteellista vai mitä?

Tuleeko öljystä ongelmia, kun Kiinan lohikäärme heräilee ja saudien öljyn tuotanto laskee.

 Viime vuoden 4. kvartaalin kasvu oli 7.9 %. Mitään varmaa ja dramaattista ei odoteta eikä vielä ole tietoa uudesta syklistä.

USA:ssa firmojen kassat ovat pullollaan rahaa: 2.000 miljardia USD.

 Syypäänä pidetään USA:n  velkakaton ja leikkauspäätösten viivästymistä. Kanadassa selitetään tilannetta rakenteellisilla tekijöillä, kuten esimerkiksi sillä, että varastot ovat markkinasyistä pienemmät ja käteisvarat suuremmat.

Gillian Tett muistuttaakin, että keskustelu viitta siihen, että ei pidä vetää yksioikoisia johtopäätöksiä business -käyttäytymisen ja politiikan välille. Ilahduttavaa on, että sittenkin reaalimaailmalla on enemmän vaikutusta kuin Washingtonin draamalla varsinkin nyt kun lähellämme on  Fiscal Groundhog Day .

Groundhog Day on Yhdysvalloissa ja Kanadassa vietettävä juhlapäivä.
Juhlan tarkoituksena on joka vuoden 2. helmikuuta ennustaa, kuinka kauan talvi kestää. Tämän selvittämiseksi ajetaan metsämurmeli (engl. groundhog) pesästään. Mikäli sää on pilvinen, eikä murmelin varjoa näy, ennustetaan talven loppuvan pian. Mikäli sää on aurinkoinen ja murmelin varjo näkyy, kestää talvi vielä vähintään kuusi viikkoa. Wikipedia


  • Meillä kylmyys jatkuu eikä murmeleista ole tietoakaan, Sen sijaan kasvihuoneilmiö on päällä kiihtyvällä tahdilla.

 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!