Tänään on loppuelämän tärkeä päivä.

UusidiiliKreikkaanWolf20150203.JPG

Maksimaalista kiristystä ja minimaalisia reformeja on tähänastinen lopputulos Kreikan kriisistä. Ja. Mutta julkisen talouden ja ulkoisen sopeutuksen muutokset ovat olleet tuskallisia. Muutokset suosinnan ja korruption kitkemisessä ovat olleet vaatimattomia. Näin on ollut käytössä molempien maailmojen huonoimmat puolet. Kreikan kansa on kärsinyt ihan turhaan. He ovat köyhempiä kuin he luulivat olevansa. Mutta tuottavampia Kreikka on jäänyt syntymättä.. Nyt, vaalien jälkeisen Syrizan hallituksen seurauksena kreikkalaisten poistaminen euroalueesta näyttää todennäköisemmältä kuin tuottavampi uusjako. Mutta se ei olisi vieläkään liian myöhäistä. Kaikkien olisi hengitettävä syvään. Martin Wolf FT 3.2.2015

Tänään Suomessa käydään tätä varjonyrkkeilyä. Timo Soini kumppaneineen haluaisi karastrofia, jonka avulla se voisi jytkyillä. Muu oppositio ei näyt olevan tästä innoissaan – jokainen sen ymmärtää. Kun niin Keskusta kuin Vasemmisto on ollut synnin teossa eli tukemassa Kreikkaa jossakin vaiheessa. Olli Rehnkin Hesarin haastattelussa piikitteli, että demarit ja vassarit ovat olleet tiukoista tiukempia tukilinjauksissaaan. Sekin on totta ja Jutta Urpilainen  muisteleli Stillerin Pressiklubissa vakuuksia suurella innolla eikä anna yhtään periksi Täti Tiukan roolista.

Antti Rinne ei ole ollut henkilökohtaisesti mukana menneissä järjestelyissä ja puheenjohtajaaksi pyrkiessään hänellä oli solidaarista ymmärrystä muiden maiden kärsiviä kohtaan. Mutta nyt hän on valtionvarainministeriön vahvassa puristuksessa ja siellä ne pahimmat yksisilmäiset kamreerihaukat luuraavat.
On myöskin niin, että demareiden -Rinteen kavereidenkin joukoissa - on persu-myönteistä kansallismielisyyttä, jossa aika ajoin puhaltelevat myös - ei niin kovin myönteiset - tuulet kaiken maailman etelän laiskureita kohtaan.

Harkinnan puolesta on Antti Rinne puhunut. Toivottavasti hän saa sille hallituksessa tukea. Kaikkien kannattais paneutua Martin Wolfin näkemyksiin ja ehdottamaan diiliin.

Syvä ja radikaalit uudistukset ja vastineeksi pääsy velkaorjuudesta.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!