Tämä tarina on tosi

Aurausta20150201.jpg

Sunnuntaina Helmikuun 1 pnä 2015 klo 9.10 tulen Lappalaistenmäeltä Torikatua pitkin Katinhäntään.  Viisisenttinen nuoska lumi on peittänyt maat ja ensimmäiseen auran jälkeen törmään vanhalla toripuiston käytävällä. Polku puiston poikki on aurattu ja puiston toisessa päässä Raatihuoneen- ja Mannerheiminkadun kulmassa aura on nostettu ylös. Seuraan pienen traktorin jälkiä avovetiseen rantaan, jossa taas Rantapuistonkohdalla aura on ryhtynyt töihin noustakseen sitten Fleminginkadun kohdalla.

Jälkiä en pidemmälle seurannut. Nyt puolenpäivän aikoihin Mannerheiminkadulla ei aura ole käynyt ja Kaipa se lumi taas sulaa; niinhän on aina enemmin tai myöhemmin käynyt, piikitellään.
Puistopolkuja auraava traktori on pien eikä sovellu katujen auraamiseen, on taas logistisen johdon selitys. Eikä Mannerheiminkatu kuin eivät vanhan kaupungin muutkaan kadut ole mitään vilkkaita ajoneuvokatuja, joten ne ovat kiireellisyysluokituksen häntäpäässä. Ja olenpa kuullut sanottavan, ettei siellä ole mikään pakko asua. Ja me taas sanomme, että kulkevat täällä monet muutkin jopa turistit.

Lyhyesti: Tässä ei ole järkeä ja tämä ärsyttää. Pienikin ura on parempi kuin ei mitään uraan ja auraukseen menevä minuutti ei järjestelmää eikä kaupungin taloutta kaada. Kysymys on välinpitämättömyydestä ja sitä ei voi hyväksyä. Johto tai toteutus ei toimia. Eikä ole kunnalliselle organisaatiolle kunniaksi, että tällaiseen asiaan joutuva luottamushenkilöt puuttumaan.

Kommenttien kommentti

Matti Lindgren tuntee asian ja on tietenkin oikeassa omalta eli viheryksikön kannalta; puistokäytävät jalkakäytävät ja Raatihuonen mäki ja jopa Rakkaudenpolku ovat ensiluokkaisessa kunnossa.
Jos sama standardi koskisi myös kevyenliikenteen ensisijaisessa käytössä pihakatuja, olisimme kovin tyytyväisiä.

Nyt on kuitenkin kysymys pienen kaupungin sisäisestä osaoptimoinnista eli yhteensovittaminen on arvioitava uudestaan.
Ja kuten aikaisemmin sanoin on kiusallista, että organisaation sisäisiin asioihin joudutaan puuttumaan luottamushenkilöiden toimesta. Mutta julkisten palvelujen moitteettomuuden valvonta kuuluu meille ja siksi tähän vähäisellä muutoksella parannettavaan asiaan haluan puutua tällä palstalla, kun muut kuiskaukset eivät ole auttaneet.

Huomattavaa on mös, että ongelma on, kuten Lars kirjoittaa,  yleisempi, ja ehkä kokonaisuuden arviointiin on aihetta Vanhaa kaupunkia laajemmin.TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!