Tie helvettiin on päällystetty lupauksin,

ChrisGillesFt20150818.JPG

Hallituksen lapsenkasvatuksen keinojen valikoimassa on nyt ollut käytössä lupaukset ja uhkaukset. Lapsenkasvatuksen tapaan kumpikaan ei tehonnut. TS:n Joukon mukaan työtä synnytettiin.

Tässä on hallituksen ongelma kaikessa karuudessaan: Yhteiskuntasopimus on suuri ja mahtava ilmaisuna, mutta mikä on sen sisältö?

Nyt ollaan vaiheessa, jossa perusporvarihallitus saa tehdä päätökset ilman korporaatioiden taakkaa. Viisi prosenttiyksikköä yksikkökustannuksissa ei ole suuri juttu – makrotason retoriikassa. Sen sijaan yksityiskohdassa eli sen toteuttamisessa piilee se piru. Entiene demari Juhanna Vartiainen nykydemarin Timo Harakan pommistuksessa joutui myöntämään Sari Sairaanhoitajan ajattelmattomuuden ja lisäsi, että nyt sen voi korjata. Toden totta, niinhän se on, että julkisen puolen päätökset ovat julkisen vallan käsissä.Saa nähdä.   Hallitukselta odotetaan toimia ja muistan, että hallitukselle luvattu nimimerkillä täss siul on sellanen apua tarvittaessa.

Ay-liike erityisesti SAK on nyt omillaan. Se joutuu miettimään tarkoitustaan ja joutuu  kamppailemaan työn puolesta. Ja hyvä niin.

SDP etsii linjaansa ja on jo kuullut talousviisaita. Patenttilääkkeitä ei kannata keksiä. Sen sijaan asiallista ajattelua ja harkittua etenemistä ja haastamista saa vapaasti harjoittaa. Eiköhän se saunapalo on sammumaan päin ja muissa nurkissa kytee.

Maailmalta on tullut IMF:stä lähtien selviä viestejä eriarvoisuuden haitoista, mutta on niitä toisenkinlaisia, kuten Chris Gilesin kolumnin otsikko kuvineen  kertoo. Luottaako Suomen hallitus tähän?


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!