Teutonic union >>>Saksalainen unioni

SakasalainenunioniEconmist20140912.JPG


Myöhemmin teutonit on harhaanjohtavasti samastettu saksalaisiin. Heidän nimeensä sisältyy ehkä indoeurooppalaisen kantakielen "kansaa" tarkoittava sana (teutā), josta myös saksalaisten omakielinen nimitys Deutsche juontuu. Teutonit olivat germaaneja, kelttejä tai molempia. Wikipedia

Kirjoituksessaan Teutonic union The Economistin nimimerkki Charlemange (Carolus  Magnus  eli Kaarle Suuri) tiivistää näkemyksensä:
Kulissien takana Saksa vahvistaa vaikutusvaltaansa Brysselissä

Saksa haluaa hallita Euroopan taloutta ja on miehittämässä merkittävät paikat omillaan tarekmmin vileä mielellään CDU:n tai sen liittolaisten edustajilla.
Näin on ollutkin nytkin ja kirjoituksessa mainitaan, että "saksalaisten tehtävää ovat hoitaneet halukkaasti kaksi karu suomalaissta talouskomisaaria vuodesta 2010 tähän päivään". Yksi virkamies nimittää heitä ( Olli Rehniä ja Jyrki Kataista ) " korvike saksalaisiksi".

Tarina päättyy arvioon, että

Jokaista taistelua ei voi voittaa monimutkaisessa 28 maan byrokratiassa. Mutta Saksan diplomatiaa ohjaa Euroopassa huoli ylitse muiden: julkisen talouden linja on pidettävä ja estettävä ekspansiivisen talouspolitiikan houkutuksia. Nurina valitsevaa linajaa vastaan voimistuu ympäri mannerta. Jos Ranska tai Italia koskaan onnistuisivat saamaan läpi rakenneuudistuksia, mielipiteen voisivat kääntyä Merkeliä vastaan. Mutta viime viikkojen tapahtumien jälkeen hän ainakin tietää löytävänsä Brysselin koneen ystävällisempi kuin koskaan.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!