Terveellistä

PuolueidenkannatusHS20160219.JPG

Puoluejohtaja voi usein toimia sitä omapäisemmin, mitä vahvempana puolueen kannatus pysyy.

Juha Sipilä oli vaalien alla ja jälkeen sankari, joka vei puolueensa voittoon ja pääministeripuolueen asemaan. Hän sai sillä köyhän asiaa ajavilta keskustalaisilta anteeksi kovankin politiikan. Syksyllä kritiikki voimistui, mutta nyt maakuntauudistuksella hän on ostanut itselleen lisää pelitilaa.

Niin kauan kuin keskustalla on isot kannatusprosentit, sille jää mahdollisuus spekuloida hallituksen hajottamisella ja uusilla vaaleilla. Ja vaikkei Sipilä tätä korttia haluaisikaan käyttää, pelotevaikutus säilyy. Kokoomus ja perussuomalaiset eivät nykykannatuksellaan halua uusia vaaleja. HS Piia Elonen

Vähän nousussa ja nousee kun yhteiskuntasopimus saadaan tänä keväänä. Tilanne haastava, vaaleihin on kuitenkin 3,5 vuotta, sanoo Timo Soini aamutelkkarissa.


Timoa kuuneltuani  ennustan, että Pekka Vennamot on tiedossa. USA:n joukkojen Suomen harjoittelut ja maailman selitys oli sellaista ylätason jargoniaa, että kuilu Soinin ja kansan välillä on lopullisesti revennyt. "Ei pidä spekuloida eikä pelottella". 

SDP ei pääse nykykannatuksesta hyötymään,  kun kunnallisvaalitkin ovat vasta 2017 syksyllä, niin tässä välissä on osattava toimia itsellisesti.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!