Temput ja konstit

OulunvC3A4estC3B6nsotekustannukset2011.JPG

Kuntarakenneselvitykset ovat useasti työläitä eikä kovin usein saa a’ha-elämyksiä. Nyt viimeksi palveluasioiden selvittelyn yhteyteen olivat selvitysmiehet pistäneet yhden ulkopuolelta lainatun käyrästön, joka on tässä oheisena kuvana. Se kertoi enemmän kuin tuhat tarinaa ja porinaa.

Kun juuri nyt keskustelemme terveydenhuollon ja sosiaalitoimen yhdistämisestä näemme, että väestöä ajatellen kysymys on merkittävästi siitä, että kustannukset syntyvät prosentuaalisesti suhteellisen pienen  väestöryhmän osalta. Luonnollisesti vanhoja ja vakavasti sairaita näissä ryhmissä on paljon ja siksi on melko vaikea uskoa, että millään organisatorisilla keinoilla voitaisiin saavuttaa mitään erityistä.

Olen epäillyt ja pelkoni  edelleen vahvistuu; vain kustannusten siirtäminen suoraan asiakkaille on keino julkisen tasapainon saavuttamiseen. Ja  tähän päämäärään päästään sillä tavalla, että julkinen terveydenhuolto hoitaa syrjäisemmät kolkat maasta, kun taas näillä mailla tullaan siirtämään terveys- ja sosiaalipalvelujen yksityisen tuottamiksi ja asiakkaiden maksettavaksi. 

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!