Tarua tai totta kai

Sote-ryhmään 21 uutta jäsentä, joista yksi on oikeusministeriön lakimies, jotta oikeuskanslerin ,moitteet voitaisiin ohittaa. Sillä lailla!

Sote-uudistuksen tarkoituksena on vauhdittaa kuntaliitoksia. On sietämätöntä seurata tätä kärsimysnäytelmää on uskolliselle puolueen jäsenelle raskasta seurattavaa. Asiantuntemuksen puute ja se paikkaaminen julkisuustemppuilulla on on ollut Kokoomuksen erikoisoikeus. Nyt se meidän ministerien käytössä ihan samalla tavalla. Kyllä ottaa päähän.


Jutta Urpilaisella oli tiistaisessa eduskunta keskustelussa hieman toisenlainen, nöyrempi lähestymistapa. Mutta näytteleminen ei riitä. Muutoksen pitäisi näkyä myös  asiallisissa ratkaisuissa, joista ensimmäinen saisi olla se, että kuntarakenne – sote-sopassa otettaisiin reilusti lusikkaa kauniin käteen ja todettaisiin, että asia on kunnaallisten päättäjien vastuulla ja että valtion tulisi luoda laajan parlamentaarisen siis kaikkien puolueiden valmistelun pohjalta vain puitteet, joissa on mahdollisuus monipuolisiin jopa kilpaileviin ratkaisuihin.
Edellytyksenä tulisi olla selkeä valtionapujen jakoperusteet ja ennen muuta se, että kunnat saisivat kaikki asukkaat rikkaatkin pääomaveroja maksavat kunnaallisveron piiriin.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!