Tarinoita Naantalista kertoo, että Kuparivuoren koulu loppuu!

TarinoitaNaantalista20160920.jpg

Juttua on paljon niin, pantavana paperiin, sanaili Muumi Pappa muistelmiensa kanssa ponnistellessa
Tarinakirjassa on päästy pidemmällä. Tarinat ovat paperilla.Se on tärkeintä. Erityisen ilahduttavaa nuorten suuri määrä. Lapset ja nuoret haluavat ja osaavatkin kirjoittaa kaikista uusista vempaimista huolimatta.
Pyrin suomaan sellaisen hiljaisen häiriintymättömän hetken kirjan lukemiselle. Hyvä merkki oli se, että lukemisen jatkamiselle oli koko ajan motiivi. Siitä on kiittäminen sisällön lisäksi jaotusta ja kuvitusta. Ne erottivat ja yhdistivät. 
Paljasjalkaiselle oli hyväksi lukea tulokkaiden näkökulmia. Ne olivat ylistäviä, melkein mainosjuttujen tasoa. ”Mennääks Naantaliin”, ei huono sloogan.

Fiktiiviset jutut olivat kiinnostavia. Kauppamatkustaja Svensoniin on jo tutustuttu Naantali-päivillä. Ei ihan vielä ollut valmiita aineksia  murhamaisteri Pirkko Arhipalle tai Vahteran Raimolle. Leena Mattilan kirkonvartija  Israel Rakett herätti mielenkiinnon yhteen yksityiskohtaan eli suntioihin. Niistä siis viimeisestä munkista Juho Nurmesta tai Birgitta-aiheesta tupla- ja kuittivoittajasta Eemil  Saarisesta (kiitos Leena Vänttiselle etunimestä)

Päätöksien kanssa tuskaileville tulevaisuuden ennustaminen Ahti Karjalaisen viisauden mukaan on vaikeaa.
Aleksi Kuusiselle 12 ei, Hän näki selvästi pitkälle kirjoittaessaan otsikolla: Naantalissa 2060 luvulla.

Presidenttinä Suomessa toimii Ilghmascxse Skiholmgrends. En osaa nimeä vielä itsekään.

Jutussa liidellään kengillä, mutta ollaan päiväkohtaisissakin asioissa:

Vanha kaupunki seisoo omilla jaloilaan….Kupativuorikin on vielä kunnossa, mutta koulu on muuttanut keskustassa olevaan jättikouluun.

Mutta kirjan lukija ei voi olla huomaamatta, että taittajalla on vahva usko kertaukseen opintojen äitinä. Palkintolautakunta on tasan samanlaisena kerrottu kahdella peräkkäisellä sivulla! Jätänkin nimet tässä kertomatta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!