Tapio Kuulaa on poissa

TapioKuulaonkuollut20171109Yle.JPG

– Tapio Kuula oli merkittävä energiateollisuuden vaikuttaja ja yhtiömme uudistaja. Hänen johdollaan Fortum kasvoi yhdeksi Pohjoismaiden ja lähialueiden johtavaksi sähkö- ja lämpöyhtiöksi sekä menestyksekkääksi toimijaksi Venäjän nopeasti kehittyvillä energiamarkkinoilla, sanoo Fortumin hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf.

Tapio Kuula syntyi vuonna 1957. Hän oli koulutukseltaan diplomi-insinööri ja taloustieteiden maisteri.

Muistan, kun aina yhtiön parasta ajatellut vuorineuvos  Kalevi Numminen veti istahti IVO:n hallintoneuvoston matkan aikana bussissa viereeni ja kertoi, että nyt pitäisi valita johtokuntaan uutta verta nuoremmasta polvesta ja jakeluliiketoiminnan puolelta tulevaisuuden tekijä. Tehtävään valittiin Tapio Kuulaa, jolla oli näyttöä ja vahva koulutus.

Tapio Kuula teki heti monista sähkölaitosjohtajista poikkeavalla rauhallisella ja viisaalla olemuksellaan vakuuttavan vaikutuksen.

Kun sittemmin  hänen alaisuudessaan tein arkipäiväistä työtä opin huomaamaan,  että hän oli kaikissa tehtävissään samanlainen: Harkitseva, selkä, oikeudenmukainen ja inhimillinen.
Hieno mies ja hyvä ystävä. Suuri menetys erityisesti ja yleisesti.

Naantalin voimalaitos on koeajossa ja valmistautuu vihkiäisiin. Kunniavieras Tapio Kuula ei pääse paikalla. Hän ei  monumentteja tavoitellut eikä erillinen laitos olisikaan sopiva kuvaamaan hänen monialaisuuttaan. On kuitenkin oikein muistaa, että hankkeiden palapelissä tarvitaan monia tekijöitä ja että tässä tapauksessa välttämättömin oli Tapio Kuula.
Naantali ja Turun seutu muistavat yhteistyön rakentajaa kiitollisuudella.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!