Talous kuntoon – tukea arkeen

Otsikko Sdp.n tiedotteesta lainattu.

  • Hallitus on tänään sopinut vuoden 2015 budjetista. SDP:n tavoitteiden mukaisesti päätösten myötä saadaan tukea pieni- ja keskituloisten lapsiperheiden sekä eläkeläisten toimeentuloon. Vaikeassa taloustilanteessa huolehditaan siitä, että velkaantuminen ei lähde käsistä. Lisäksi jo tänä vuonna saadaan alkamaan työllistäviä toimia. Tämä tarkoittaa rahan kohdentamista esimerkiksi rakentamiseen ja innovaatioihin. SDP ei kuitenkaan saanut kaikkia tavoitteitaan läpi. Kokoomus torppasi esimerkiksi takuueläkkeen 10 euron korottamisen sekä oppivelvollisuusiän pidentämisen.
  • Suomalainen tasa-arvo on pitkälti peruskoulun ja koulutuksen ansiota. Nyt perusopetusta kehitetään panostamalla siihen yhteensä 50 miljoonaa euroa enemmän kuin pohjaesityksessä. Tällä rahalla voidaan pienentää luokkakokoja, turvata erityisopetuksen voimavaroja ja parantaa koulupudokkaiden asemaa. Valitettavasti koko ikäluokkaa koskevalle oppivelvollisuusiän korottamiselle ei saatu tässä vaiheessa riittävää kannatusta. Kokoomuksen vaatimuksesta oppivelvollisuusiän pidentämiselle jätettiin kohdentamatta rahaa. Silloin SDP vaati, että perusopetukseen voidaan lisätä rahaa, jolla koulupudokkuutta voidaan ehkäistä. Sdp 28.8.2014
Periaatteellinen riita ratkaistiin nyt näin päin. Olen monet kriittiset arviot kuullut tästä pidennyksestä ja toivotaan, että syrjäytymisen estäminen onnistutaan tekemään.
Mutta tämä ei ole pointti vaan se, että tällä demareiden vaatimuksella ostettiin erilaisia Kokoomuksen tärkeitä asioita - veroalennuksia. Ne siis ostettiin maksuvälineellä, jota ei koskaan käytetty. Se on epäeettistä - ärsyttävää.

  • Pienituloisten eläkeläisten tukeminen eläketulovähennystä korottamalla ja pieni- ja keskituloisten lapsiperheiden verovähennys olivat SDP:lle tärkeitä oikeudenmukaisuutta lisääviä toimia. Lapsivähennys pienentää lapsiköyhyyttä huomioiden erityisesti yksinhuoltaja- ja monilapsiperheet. Samalla vahvistetaan kotimaista kysyntää: pienituloiset laittavat lisäeurot useammin kotimaisten tuotteiden ostamiseen kuin varakkaat. Sdp
Näinkin asia varmaan on, mutta kuten tällä palstalla kerrottiin, parempi olisi ollut lapsilisien ennalla pitäminen ja eläkeindeksin säilyttäminen.

No tarkempaa tietoa saadaan myöhemmin lisää ja mielenkiinnolla - ehkäpä vielä vähän pelonsekaisella- mitä ne eurot todellisuudessa ovat; varmaa on, että paperilla niitä on enemmän kuin käytännössä.

Kommentin kommentti:
Alla olevaan nasevaan Aku A:n juttuun vastaus löytyy tälta sivulta otsikolla Sailas sanoo

http://sdpnaantali.fi/pageeditor/post/sdpnaantali.fi/sailas-sanoo


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!