Takapihana telakka

backyard20180907.JPG

Ei minun tapapihalleni NIMBY (Ei minun takapihalleni) periaate on voimissaan kaikkialla- niin Naantalissakin. Ymmärrettävää, että ihmiset huolehtivat ympäristöstään. Suovuoressa taitaa olla tavanomaien asetelma taas syntymässä; mutta se on toinen juttu nyt puhutaan telakasta -Naantalin korjaustelakasta nimeltään
Turun korjaustelakka Oy -Turku Repairyard ltd.

Telakan toimiluvista on puhuttu innokkaasti ja huolta on kannettu lähiympäristöstä. Erityisesti romuttamisesta pelätään tulevan melu-, haju- ja muita päästöhaitoja. Monet  ovat pitäneet lupaehtoja löysinä. Kristiina Sunell on ihmetellyt kaupungin passiivisuutta ja on aikaan saanut vilkaan kesksutelun

Tulevat eduskuntavaalitkin näkyvät aktiviteeteissa: Naantalin vihreiden Saija Porramo, joka viikon vaihteessa nimettiin vihreiden vuoden 2019 eduskuntavaaliehdokkaaksi, on ollut osapuolena  -ehkä  vähän altavastaajana. Tilaisuutta on käyttänyt hyväksi myös aina  valmis Vilhelm Junnnila.

Merenkulkuneuvos Jussi Mälkiä on rohkeasti yrittänyt selittää korjaustoiminnan ja romuttamisen perimmäisiä tarkoituksia. Ja taas asia on esillä. Näillä sivuilla on toivottu tasapainoista suhtautumista.


Näillä Sitran sivuilla selitetään mistä on kysymys:

Yhteisöjen suurin haaste on yhteinen päätöksenteko. Tyypillisesti monet kestävyyden kannalta välttämättömät investoinnit, kuten tuulivoima tai täydennysrakentaminen, kohtaavat herkästi paikallista vastustusta.

Vaikka vastustus usein onkin ymmärrettävää, se tuo esiin vain puoli totuutta. Syynä tälle on osaltaan päätöksentekokulttuurimme, jossa vakiintuneet valituskäytännöt tarjoavat kanavan vain valittajille, eivät puolestapuhujille. Myönteiselle osallistumiselle ei ole juurikaan olemassa tuttuja toimintatapoja.

Miten päästään NIMBYstä YIMBYyn (yes in my backyard)?


Tämän ilmiön käytännön sovellus on Naantalissa:

Nimittäin Elina Ja Jussi Mälkiän vasta remontoitu ja naistenlehdissäkin esitelty huvila on Ukko-Pekan sillan ja Korjaustelakan välissä, ehkä yksi merkittävimmistä lähellä - tosin hieman välissä olevan mäen suojassa - olevista asunnoista.

Ihan hyvällä syyllä voi sanoa, että telakka on heidän takapihallaan.
Eli tällä kerralla Nimbyt tulevat kauempaa ja Yimbyt läheltä.
Ei huono asetelma.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!