Taipumisesta ja taittumisesta

Taipuu, vaan ei taitu, on vaha suomalisuutta kuvaava toimintalinja. Nyt tätä tarjotaan Euroopalle:

Saksan kova lähestymistapa perustuu realistiseen arvioon siitä, kuinka vaikeaa on uudistuksien läpivieminen 28 jäsenvaltioissa — sekä syvällisestä vastenmielisyydestä EU: n yhdentymisprosessin taantumiseen. On hälyttävää joutua huomaamaan, että Eurooppa kyvytön vastaamaan muuttuneisiin olosuhteisiin; ei reagoida EU: ssa, kun Kreikan talous kutistuu 25 prosenttia tai ei osaa toimia miljoonien  siirtolaisten ennakoimattoman ongelman edessä. Joustamattomasti muutoksien tekemättä jättäminen on vaarallista. Taipumaton Eurooppa on todennäköisempi murtumaan. Gideon Rachman FT

Suomessa suuret johtajat ovat valmiit vapaaehtoiseen tulojen leikkaukseen!

Hesarissa Herlinin, Alahuhdan ja Karvisin lupaukset ovat kova ja tavallaan positiivien juttu. Taitaa taustalla olla presidentillistä ohjausta, veikkaan. Pienistä rahoistakaan ei ole kysymys, jos todellakin viidestä prosentista puhutaan.
Mutta tehdään ajatuskoe; analogisesti pitäisi siten ajatella, että johtajat suosittelisivat samaa mallia muille, eli että palkansaajat itse tekisivät vapaaehtoisen alennuksen palkkoihinsa. Mahtaako tähän kukaan vakavasti tähän uskoa.
Olisiko sittenkin Kari Mäkisen ja Lauri Lylyn esitys, että tasaus hoidetaan verotuksella. Akavan Sture Fjäder ei aamutelkkarissa asialla lämmennyt, vaan perusteli verotuksen korottamisen vastaista linjaa ostovoiman menetyksellä. Se oli kokoomuslaista bluffia, sillä tiedetään että hyvätuloiset ovat huonoja kuluttajia.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!