Taikapeilissä näkyy iltapäivälehdet

SuomenMcronHarkimoJungner20180419.jpg

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen puolestaan sanoo, että lähtöilmoitus tuli yllätyksenä.
Orpo kommentoi asiaa Twitterissä."Huonon ratkaisun teit, mutta hyvää matkaa ystäväni Hjallis. Joukkueessa pärjää aina paremmin kuin yksin", Orpo twiittaa.
Harkimo on aiemmin arvostellut kokoomuksen toimintatapoja julkisuudessa ja totesi tiedotustilaisuudessaan erimielisyydet syyksi lähtöönsä. Hän kuitenkin korosti tulevansa hyvin toimeen kokoomuslaisten kanssa.
"Asiat riitelevät", Harkimo sanoi. Kauppalehti 19.4.2018

Valtakunnansovittelija Minna Helle: Ihmiset riitelevät – eivät asiat Yle 19.4.2018

Suomessa on tilaa puolueelle, joka pystyisi tekemään saman kuin Ranskassa presidentiksi noussut Emmanuel Macron. Näin arvioi Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan johtaja Matti Apunen. Hänen mukaansa Suomessa etujärjestöjen vallan haastaminen tuntuu nykyisille puolueille olevan vaikeaa.

Apunen sanoo, että häntä ei ole kysytty mihinkään uuteen liikkeeseen mukaan.

Helsingin Sanomat kertoi illalla, että kokoomuksen kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo sekä SDP:stä eronnut entinen kansanedustaja ja puoluesihteeri Mikael Jungner ovat perustamassa uutta poliittista liikettä Suomeen. Demokraatti 19.5.2018

Vääntö kokoomuksessa on niin kovaa, ettei se mene jälkiä jättämättä. Oli päätös kumpi tahansa, Petteri Orpolla on edessään vaikeuksia.
Jos hallituksen sote-esitys menee eduskunnassa läpi, osa kokoomuksesta on siihen tyytymätön. Orpo joutuu pitkään parsimaan haavoja, joita riitapuolille väkisin syntyy. Ja Harkimon ryhmä voi levittää niihin haavoihin suolaa.

Jos hallituksen sote-esitys kaatuu eduskunnassa kokoomuksen sisäisiin riitoihin, Petteri Orpo kokee sellaisen arvovaltatappion, että hän tuskin kehtaa hakea toista kautta kokoomuksen johdossa. Ei hänellä olisi sellaista uskottavuutta, jolla suuren puolueen puheenjohtaja voisi käydä eduskuntavaaleihin. Silloin kokoomuksen puoluekokous joutuisi valitsemaan uuden puoluejohtajan. Unto Hämäläinen Yle 19.4.2018

Puolueiden ennenaikaine kuolema ja Suomen Macron

Suomessa on kauan julistettu puolueiden kuolemaa ja ennustettu uuden tulemista vrt. nuorsuomalaiset 1990-luvulla.
Emmanuel Macronin menestyksen jälkeen moni julkisuusriippuvainen kuten Harkimo ja Jungner näkivät peilissää Suomen Macronin. Mutta oheisen kuvan taikapeili sanoo, ettei heistä siihen ole eikä Suomen tilanne ole ajautumassa äärisuuntiin, kuten Ranskassa. Pikemminkin sieltä ollaan tulossa takaisin persujen hajoamisen seurauksena.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!