Suuri koalitio ei maistu nuorille

SaksanJuusojohtajavastaansuurtakoaliitiota20180119JPG.JPG

Jusos — eli Jungsozialistien Kevin Kühnert ei näytä  saksalaisten liittokanslerin tappajalta, puhumattakaan, että hän olisi uhka Euroopan vakaudelle. Pieni ja pehmeä sävyinen, 28-vuotias poliitikko näyttää jopa ikäistään nuoremmalta, Saksan myydyin sanomalehti Bild, viittaa hänelle Milchgesicht tai bayfacena.
Tämä ilme on kuitenkin petollinen. Viime viikkoina herra Kühnert ei ole noussut esiin vain vaikuttavana uutena äänenä saksalaisessa politiikassa, vaan suurimpana esteenä Angela Merkelin johtaman uuden hallituksen muodostamisessa. 

Hän pelkää SPD:n ahdingon syvenevän suuressa koalitiossa. Samoilla linjoilla on vanhempaa väkeä, mutta tuskinpa puolueen johtokaan on toimeton huomisen puoluekokouksen suhteen. Angela Merkelin luottavaisuuden tautalla on luultavasti valistuneita arvioita, joten ehkä tästä edetään kohti jäsenäänestystä, joka sitten viimeinen mahdollisuus vastustajille.

Saksan tradition mukaan nuorisoliikkeen johdon asema on varma eikä häviötä tarvitse pelätä omalta kannalta:

  Jusoksen päällikkö voi olla oman tulevaisuutensa suhteen lähes varmaa. Nykyinen asema on jo pitkään ollut ponnahduslauta kunnianhimoisille SPD-lahjakkuuksille, mukaan lukien entinen liittokansleri Gerhard Schröder ja entinen työmarkkinaministeri Andrea Nahles, joka johtaa nyt SPD-ryhmää parlamentissa. 

Tämän viikon kysymykseen, missä hän arveli itsensä olevan parin vuosikymmenen päästä, Kühnert vastasi yksinkertaisesti: "SPD: ssä".

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!