Suur-Turkua ei tule.

SuurTurkuaeituleTs20150131.JPG

Aikoinaan Kataisen hallituksen syntyessä kolmen kovan kaverin Vapaavuoren, Soininvaaran ja Backmanin kehittelemä kuntauudistus pakkoinen kaikkineen vetää viimeisiään. Vapaavuori ja Soininvaara poistuvat näyttämöltä ja savolainen Backman  on joustava ja tottunut uimaan pinnalla milellään myötävirtaan.. 

Melko varma tuleva pääministeri Juha Sipilä lausui Kuntalehdessä, että sote-uudistuksen jälkeen kunnat on jätettävä neljäksi vuodeksi rauhaan.

TS:n jutun (oheinen kopio) perusteella Kaarina ja Rusko sanovat ensin ja sitten Raisio ja Lieto ei- sanan liitokselle. Turku ei ole edes ehtinyt päättää koska se asiaa käsittelee.
Mynämäen, Nousiaisten ja Vehmaan liitoshanke on kuopattu ja Kustavi on kiirehtinyt hyppäämään NaaMaKuTa-laivast oimin aikoinaan ennen muiden käsittelyä.

Lopputulokset jäävät laihoiksi, vaikka kuntajakoselvittäjät hoitivat hommansa hyvin ja tekivät melkoisen työn kokoamalla samoihin kansiin paljon hyödyllistä tietoa. Niitä papereita kannattaisi lukea ja käyttää niitä hyväksi omien kuntien kehittämisessä. Nämä eivät jouda lukemattomien mappien hyllyyn samalla tavalla kuin Mikko Pukkinen halusi pistää paras-hankkeen loppuraportin aikoinaan. 

Kuten edellisessä tämän palstan jutussa Turhuuksien  turhuudesta kerrottiin Turun järjestämän  sote-tilaisuuden tunnelmista. Yksi seikka jäi jotenkin painamaan; Kaarinan Kh:n pj.  Merja Kantalinen oli kallellaan isäntäkuntamalliin tietenkin sen jälkeen, kun oli sanonut olevansa raha seuraa potilasta maliin oleva paras.  Raision kj.  Ari Korhonen tuntui olevan melko innostunut kehittelemään kaupunginjohtajavoimin Turun johdolla sotea.Kun selailee laadittuja muistioita, niin ei mitenkään voi tulla vakuuttuneeksi siitä, että Turku hoitaisi asioita mallikelpoisesti. Jos kustannusten lisäksi otetaan tarkasteluun myös laadulliset tekijät, niin ero sen kun kasvaa Turun tappioksi.
Näistä sysitä ei tunnu hyvältä, että Turku ryhtyy vetämään sote-asioita. Pelkona on, että sinne sijoitetaan erisorttisia päälliköitä ja unohdetaan pääasia palvelun tarpeessa oleva kuntalainen.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!