Suun soitto ei tyhjää täydeksi tee

EipuheillatyC3B6tC3A4Wolf20170131.JPG

Syyttää ulkomaalaisia ensin. Tämä strategia on aina nationalismin kumppani. Tällainen on Donald Trumpin seitsemän maan maahanmuuttajien porttikielto. Se on protektionismia. Hänen totuuden ydin on — terrorismista ja suorasta tuonnin vaikutusta työpaikkoihin on pehmustettu valheella: - Minun toimia ovat tarpeeksi pitää sinut turvassa ja palauttaa sinulle entinen hyvinvointisi -.

Martin Wolf FT  selittää kuvilla, etteivät kiinalaiset, vaan talouden tehostuminen ja tuottavuuden nousu ovat olleet pääroolissa. Suhteellisesti teollisuustyöväen työvoimaosuus prosentteina on pudonnut siksi, että muut työpaikat ovat lisääntyneet.

Oikea lähestymistapa olisi aktiivinen toiminta, ei puolustava: se avaa maailmanmarkkinoita. se pakottaa valtavan ylijäämän maissa luottamaan enemmän kotimaan kysyntään  ja vähemmän ulkoiseen vientiin ; se auttaa työntekijöitä ja yhteisöjä, jotka kärsivät haitallisista muutoksista eikä heitä saa hylätä; Pitäisi lopettaa syyttämästä ulkomaisia rikoksesta tavaroiden edullisesta myynnistä. Tällainen politiikkaa olisi erinomaisen järkevää. Valitettavasti se, mitä tuleemme näkemään, ei ole sellaista.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!