Super Marion ja Erkki edistyksen merkki

MielipideQE20150123.JPG

Super Marion on takasin. Marion Draghin esiintyminen oli sellaista vakuuttavuuden ja tyytyväisyyden sekoitusta. Kyllä hän loi uskoa, että tätä tietä muistuttaen, että nyt hallitusten toimittava; Ranskan ja Italian on löydettävä joustoa työmarkkinoilla ja Saksan piristettävä talouttaan. Ei tämä ollut eikä pidäkään olla selkävoitto suurimmasta pankin osakkaasta eli Saksasta. Mutta oli tämä sellainen vähän niin kuin Suomen itsenäisyys Neuvostoliiton naapurissa; muodollista itsenäisyyttä, mutta naapurin huomioon ottamista.
Ilahduttava piirre oli pilkistävä solidaarisuus. Voisiko tämä kieliä siitä, että

Kreikkaankin löydetään vastaus. Aamutelkkarissa Mepit viisaan Liisa Jaakonsaaren johdolla näkivät mahdollisuuksia vaalituloksesta huolimatta löytää siedettävä ja kuljettava polku.

Vähän kummastusta eilen herättää se, että kun kansalliset keskuspankit ottavat 80 prosenttisen vastuu mahdollisista riskeistä, niin miksi ei Suomen Pankki sano enemmän tai paremminkin miksi toimittajat eivät kysy Erkki Liikaselta. Oma arvioni - ei tietoni- on, että Erkki Liikanen oli siinä riittävän laajassa enemmistössä. Tähän viittaa myös hänen tänään antama haastattelu:

– Nyt pitää muistaa se, että jokaisen maan pitää omassa poliittisessa toiminnassa tehdä rakennemuutoksia, jotka vahvistavat talouden kykyä selvitä ja luoda työtä ja toimeentuloa.
Liikanen näkee talouden tilanteen euroalueella ja varsinkin Suomessa olevan huomattavan vaikea. Hän uskoo, että Euroopan keskuspankin eilen julkaisemat toimenpiteet helpottavat tilannetta.
Liikasen huomauttaa, että julkinen talous pitää saada tasapainoon.
– EKP voi hoitaa oman osuutensa, mutta myös hallitusten ja työmarkkinajärjestöjen pitää hoitaa oma osuutensa. Mitä paremmin se tehdään, sitä parempi on lopputulos kaikille.  
Liikanen on tyytyväinen Euroopan keskuspankin ratkaisuihin – mikä on hyvä euroalueelle, on myös hyvä Suomelle. Yle 23.1.2015


Kova oli presidentin näkemykset tuntien Sauli Niinistönkin lausunto, että hän piti tällaista setelirahoitusta huonoista parhaana.

Antti Rinne sovitteli sanansa ja antoi toimenpidettä tukevan lausunnon. Kuten tällä palstalla on sanottu. On korkea aika SDP:n vääntää halssia itsenäiseen, kansainvälisen työväenliikkeen perinteiseen suuntaan. Purjehdustermejä käyttäen  SDP:n vene kulkee paremmin Soini- vastaiseen, kuin virsikirjana persu-myötäiseen.

Ft:n lukijoiden mielipteet näyttävät olevan hyväksyvään suuntaan yli 60 prosenttisesti, kuten liitteestä näkyy.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!