Suosion paine

Puoluekannatusyle20181004.JPG

Mielipideilmastossa vaikuttavat kaaos teorian perhosen siiven iskut viidakossa Suomen tuulen suuntaan. Tarkoitan, että  vihreiden henkilökömmähdyksillä ja muilla pikkujutuilla on merkitystä. Ja niitä ehtii tulla vielä monia, monelta suunnalta.

Alex Stubbin asettaminen EPP:n kärkiehdokaskisaan on yksi yritys saada huomiota. Suomessa taitaa vaan käydä niin, että juuri Kokoomuksen historian kirjoituksen kautta julkisuuteen tulevat tiedot Stubbin ja Jyri Kataisen suhteista TP Sauli Niinistöön taitaa olla melkoinen kotimainen rasite.
Vaikkei presidentti enää nykyisin olekaan hallituksen muodostuksessa tekijänä, niin mitään ylimääräisiä esteitä ei demareiden tarvitse hänen suunnaltaan odottaa. Sillä tavalla välit ovat kunnossa, kun tiedustelulaitkin etenevät. Ja kaikki kilvan häntä kehuvat.
Kts. kirjoituksia palstalla juttu Niinistöstö tehdystä kirjasta.

Yle nimettömässä analyysissä kerrottiin peitellysti, mistä rikkaa demareiden silmästä haetaan.

Samassa analyysissä todetaan:

Rinne on myös selkeästi petrannut esiintymistään. Ne jotka odottavat hänen taas töppäävän television vaalikeskusteluissa, saattavat yllättyä. Tässä on ollut neljä vuotta aikaa opiskella asioita. Kun faktat ovat hallussa, itsevarmuus näkyy.
Enkä pidä ihan tuulesta temmattuna väitettä, että joku esiintymiskonsulttikin on saattanut olla asialla.
Mikäs siinä. Typerintähän olisi, jos henkilö, jolla on edes jonkinmoiset mahdollisuudet päätyä Suomen seuraavaksi pääministeriksi, ei valmistautuisi siihen mitenkään.

Eli siis itsevarmuutta saa olla, mutta ei ylpeyttä:

Ylpeys voi siis tarkoittaa myös korostunutta itsetietoisuutta, kopeutta, korskeutta tai pöyhkeyttä. Ylpeä henkilö voi siis olla ollakseen muunlainen, kuin hän oikeasti onkaan. Perinteisen näkemyksen mukaan ylpeys on pahin kristillisen opin seitsemästä kuolemansynnistä. Wikipediasta
Tyyppiesimerkki ylpistymisestä on Timo Soini.
Antti Rinteen kohdalla vaara on selvästi alhaisempi kuin kilpailijoiden. Juha Sipilän kohdalla muunlaisena oleminen ja näennäisellä vaatimattomuudella briljeeraaminen alkaa vähitellen paljastua, ylpeyden yhtä lajia sekin.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!