Suomen turvetuotanto on pientä Washingtonin suon kuivaamiseen

Trumpinsirkus20180827.JPG

Donald Trumpin sirkustoiminta on pahemman puoleinen harhautus, otsikoi Edward Luce FT:n  juttunsa, jossa hä väittää, että vaikka presidentti sitoutui kuivaamaan suon, niin hän onkin  onkin myynyt USA:n korkeimman tarjouksen tehneille.

Kolumnisti kuvaa taitavaksi Trumpia sirkuspelleksi, joka vetää lasten huomion. Trapetsitaiteilijat, leijonat ja norsut saavat esittää ohjelmaansa, mutta lapset tuijottavat vain klovnia ja odottavat karkkia.

Hän selittää, että presidentti puhuu kansalle ja taustalla touhuavat hänen  avustajansa hänen lupaamiensa  hallinnon sääntöjen muuttamiseksi yrityksille entistä suurempia voittoja tuottaviksi vapauksiksi.

Edward Luce lopettaa juttunsa:  

  Sirkus lähtee jossain vaiheessa. Mitä se jää jäljelle? Trump valittiin, koska hän lupauksen muistaa unohdettua amerikkalaista. Hän lupasi myös kuivata suon (korruptoituneen yli suuren Washingtonin keskushallinnon mr) . Nämä olivat vakavia lupauksia, jotka tehosivat moniin sellaisiinkin, jotka eivät Trumpin tyylistä tykänneet.

Käytännössä hän on myynyt maan korkeimman tarjouksen tehneille. Tämä on näyttänyt on julkisen omaisuuden ryöstämiseltä. Opiskelijoiden on vaikeampi maksaa velkojaan. Ihmisten terveyttää vahingoittaa myrkyllinen ja likainen ilmaa. Hän jättä Washingtonin korruptoituneempana ja unohdetuilta amerikkalaiset ovat entistä unohdetumpia, kuin ennen hänen virkakauttaan.

Vaikka herra Trump huvittaa meitä kaikkia, hänen uusi hallintonsa on kääntämässä suota entistä sotkuisemmaksi sopaksi.

Edward Lucen juttua lukiessa mieleen tulivat intin ajat: Kun vanhat lähtivät siviiliin, sanottiin että "pellet lähtee, mutta sirkus jää". Systeemin sotkeminen on Trumpin vakavin vaikutus. Jälkijäristyksistä kärsitään pitkään.


TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!