Suomen Kuvalehden satoa, syrjäytymistä, ypöyksin EU:ssa ja ulkoistamista ja miksi Soini mököttää

2Iloton+voitto+20121102.JPG


Rehelliseksi ilmoittautunut Osmo Soininvarra ideoi

 • Syrjäytymisen estämisessä työllistyminen on ylivoimaisesti tehokkainta. Sen edistämiseksi on helpotettava matalatuottoisen työn kannattavuutta niin työnantajan kuin työntekijänkin kannalta. On myös puututtava syihin, jotka alentavat työmarkkinakelpoisuutta. Toinen ei toimi ilman toista. Osmo Soininvaara

Ode Soininvaara on saanut pohdiskelevan viisaan maineen ehkä aiheesta. Nyt hän näyttää ymmärtävän työllistymisen tärkeyden. Voi olla, että jatus on yhteen sovitettavissa perustuloidean kanssa. Minä vaan en ymmärrä miten ja millä hinnalla. Tietenkin Soininvaara tarjoaa veroaletta, Sekin voi olla viisaasti, mutta kuinka mahdollista. Niin, että viisaan kirjoihin voi myös päästä olemalla monta mieltä ja useasti ja hyvistä asioista.

Kauniisti sanottua  - Kovaa kuultavaa

 • Oikeassa olemisen politiikalla ja muita potkien ei unionissa pärjää. Pienelle maalle sopii vain diplomatian tie ja mahdollisimman suuret kumppanit meidän puolellamme, tasapuolisesti ja kulisseissa. Sillä pärjäsimme EU:ssa aiemmin. Helena Petäistö: Suomi Ypöyksin.

Helena Petäistö tuntee asioita ja osaa vähän lukea rivien välistäkin.  Häntä kannattaisi kuunnella ja jututtaa vähän

Iloton voitto

 • Timo Soinista piti tulla kuntavaalien suurin voittaja, mutta vaali-iltana keskusta juhli ja Soini mökötti.


Eikä kukaan ymmärrä todellista syytä. Hänestä ei tullut maan ääniharavaa. Se on niin yksinkertaista. Ihmisen on niin helppoa uskoa itsestään vähintäänkin liikaa. Kansansuosio on huumetta, jota pitää aina saada enemmän ja enemmän. Kyse ei ollut PS:n kannatuksen prosenteista vaan ihan vain ja ainoastaan kyse oli Soinin Timosta.

Demarien sekoilua ja ulkoistamisen ihmeitä

 • Entisen puoluesihteerin Ulpu Iivarin mielestä vaalien tulos antaa demareille aihetta kunnon itsekritiikkiin. Hän uskoo, että äänestäjät odottavat Sdp:ltä vastuun kantamista ja rakentavaa yhteistyötä eikä pikkunäppärää irtopisteiden keräilyä.
 • Iivari muistuttaa, että kesällä sosiaalidemokraateilla meni gallupeissa hyvin siihen asti, kun hallituksessa alettiin keskustella vanhuspalvelulaista ja hoitajamitoituksista. Puolueen tarkoitus oli hänen mukaansa hyvä, mutta toteutuksessa oltiin liian nokkelia.
 • Kun vanhuskiista saatiin pois päiväjärjestyksestä, demarien kannatus alkoi uudestaan kasvaa, mutta uusikin nousu katkesi sote-hankkeen vallattua otsikot.
  ”Ulkoistamiskeskustelu vietiin liian pitkälle”, Iivari kritisoi.
  ”Olisi pitänyt muistaa, että palvelujen ulkoistaminen ei ole missään kunnassa ihan yksioikoinen asia.”

Ulkoistamiselle on monet kasvot. Näin se menee:  Aluksia oli yrittäjä, kädet ja palveluhenki. Sitten idea muuttuu rahaksi ja palvelu rahastukseksi. Kunnallisen päättäjän on vaikea pysyä mukana ja pitää homma hallinnassa kahdesta syystä:
 Ensinnäkin palveluntuottajan pompottelu on virkamiehille mukavampaa kuin oman henkilökunnan kanssa kahnaaminen.
Toiseksi luottamushenkilöt ovat liian kaukana ja reagoivat liian myöhään.
Nämä tekijät suosittavat melko rauhallista etenemistä. Sanon juuri nyt tämän, kun Naantalin luottamushenkilöiden mikrojen apupalvelut aiotaan ulkoistaa.

Siksi on hyvä vielä lainata alla suurta porvaria. Kuntien lakisääteisenäkin tehtävänä on huolehtiminen peruspalveluista.


 •  Ei se välttämättä edellytä, että ne luodaan itse; ostopalvelutkin ovat mahdollisia. Mutta kustannusvertailuissa kannattaa olla tarkkana kuin myös omien palvelujen tehostamisessa.
 • ”Luottamus hyvä, mutta kontrolli parempi!” Kokoomuksen kannattaa pitää tämä mielessä eikä olla ideologisista syistä yksityistämisen veturina. Vasemmistolla puolestaan on aihetta pitää huoli siitäkin, etteivät julkisen palvelutuotannon kustannukset nouse yli kilpailu- ja kestokyvyn. Raimo Ilaskivi

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!