Suhteellista

CameronandEu2013.JPG

Viime vuoden  joulukuun lopussa Kiinassa  oli 937,3 miljoonaa  15 - 59 vuotiaista asukasta,  laskua vuodesta 2011 oli  3,45 miljoonaa.  Kiinan tilastoviraston johtaja Ma Jiantang kommentoi tilannetta:
"Vuonna 2012 ensimmäisen kerran näimme työikäisen väestön määrän  laskevan. Meidän pitää kiinnittää suurta huomiota tähän seikkaan ".

Tuttua tarinaa, meilläkin moneen kertaan lausuttua. Taas kerran kaikki on suhteellista. Vähennys oli 3,7 promillea eli  aika vähän, mutta absoluuttisesti miljoonan verran enemmän kuin Suomessa on työssä olevia eli todella paljon.

.Päänsärkyä on konservatiivipuolella  liikkeellä.  Philip Stephens FT:n  kolumnissaan kertoo britti toryjen tilliseinästä.

Ministeri Jan Vapaavuori puolestaan selosti omia epäonnistuneita   telakkahomman kiemuroita monisanaisesti ja siinä kaikki. Paitsi, että homma oli mennyt Ranskaan ennen Suomen lopullisia päätöksiä:

  • Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) uskoo, että päätös STX-risteilijätilauksen lipumisesta Ranskaan oli tehty jo ennen hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan telakkatukiratkaisua. Vapaavuoren mukaan tästä on vahvaa näyttöä sekä Ranskasta että Yhdysvalloista. Yle 19.1.2013

Toisaalta taas hän kertoi olleensa eilen  innoissaan, kun oli TV uutisista kuullut, että alihankkijat ovat valmiit osallistumaan telakka hankkeeseen  osaomistajana ja toivovat myös valtion osallistumista.
Eipä tullut tämä mieleen viime syksynä, kun rahoituksesta ei ratkaisua laillisesti pystytty tekemään, vaikka kaikki kivet ja kannot kaadettiin. Tälläkin palstalla on kerrottu Hannu Aallon ideoineen tuota samaa jo viime vuonna Föribaarissa.

Turun Sanomien gallupin mukaan perussuomlaisten kannatus on noussut demareiden ohi ja jopa Kokoomuksenkin kannatus on laskussa. Suhteellisen pieniä muutoksia, mutta merkittäviä suunnan suhteen.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!