Sotilaat politiikassa on huono idea

WolfkrimistC3A420140318.JPG

Kuuntelin aamulla puolustusvoimien entistä komentajaa Gunnar Hägglundia. Olin pettynyt ja tulin rauhattomaksi.

Eivät ne tänne uskalla tulla. Ne tietävät, että täällä tulee turpiin. Me pärjäämme historiallisilla suorituksilla. Meillä on erilainen tausta kuin Itä-Euroopan mailla, jotka vallattiin ja miehitettiin, Hägglund sanoo.

– Tämä oli karvas manteli tämä Suomi. Yle

Ensinnäkin Suomen kunniakas sota Neuvostoliittoa vastaan on totta kai osoitus Suomen taistelutahdosta, mutta uhoaminen ei ollut silloin eikä nyt viisasta.

Toiseksi EU:n nimittäminen keskustelukerhoksi on tällä hetkellä todella harkitsematonta.

Vladimir Putin
puheessaan muistutti Saksojen yhdistymisestä ja Neuvostoliiton roolista ja perusteli sillä Krimin kaappausta. Samalla olen näkemässä, että Venäjä edelleen yrittää viipaloida EU:ta, erityisesti se haluaa tehdä diiliä  suoraan Saksan kanssa.
Ehkä mielessäni kangastelee uusi Euroopan jakaminen vuoden 1939 malliin. Siksi on tärkeää, että meillä on EU. Tarkoitan, että Saksa, joka voi kokea myös tulleensa kaltoin kohdelluksi, ei pääse toimimaan yksin eikä erikseen meidän muiden puolesta puhumattakaan siitä, että käyttäisi meitä pieniä maita omiin tarkoituksiinsa, kuten Molotovin ja Ribbentropin sopimuksen yhteydessä tehtiin.

Gunnar Hägglund teki kummallisen Putinin tarjoaman rinnastuksen Kosovoon.
Järkyttävää. Sinne mentiin raakalaisuuksien lopettamisekesi eikä liittämään maita. Asiasta kirjoittaa viisaasti tänään Martin Wolf
http://www.ft.com/cms/s/0/123f400e-ab7f-11e3-aad9-00144feab7de.html

  • Jotkut väittävät, että länsi on jo luonut ennakkotapausta erottamalla Kosovon Serbiasta. Mutta kysymys oli Serbian julmuuksien lopettamisesta. Mitään sellaista ei ole tapahtunut Krimillä. Eikä mikään suurvalta ole liittänyt itseensä Kosovoa. Paljon parempi yhdensuuntaisuus on Serbian toiminta Kosovossa ja Venäjän unohdetut julmuudet Tsetseniassa.


Toivoisi todella, että korkea-arvoiset eläkeläissotilaat esiintyisivät paljon harkitummin. Vanha viisaus näyttää olevan, että sotilaiden ei pitäisi päättää sodasta. Niin Putin kuin Hägglundkin vahvistavat tämän viisauden.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!