Soten totuuden hetki lähestyy

USAterveydenhoitovilpit.jpg

Ylen mukaan muut puolueet jarruttelevat kokoomuksen intoa kilpailuttaa mahdollisimman paljon palveluita.Sivun sisältö

Sote-lakiesityksen eteneminen kangertelee, koska eduskuntapuolueet kiistelevät, mitkä kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut tulisi kilpailuttaa, uutisoi Yle.
Ylen sote-työryhmän jäseniltä saamien tietojen mukaan työ on pahasti kesken. Lakiesityksen piti alkuperäisen aikataulun mukaan valmistua toukokuun loppuun mennessä.
Valmistelutyöryhmä ei ole päässyt yksimielisyyteen siitä, mitä kaikkea kilpailutetaan ja miten taataan kilpailuttamisen tasavertaisuus. Ylen mukaan kokoomus haluaa kilpailuttaa niin paljon kuin suinkin ja muut puolueet jarruttelevat.
Kuntalehti 4.6.2014

Viime viikkoine The Economist lehti kertoo, että USA:ssa tehdyn selvityksen mukaan terveydenhoitojärjestelmän, jonka kokonaiskustannukset ovat 17 prosenttia USA:n BKT:sta eli 2.700 miljardia USD, petkutukset ovat 272 miljardia dollaria eli n. 200 miljoonaa euroa. Suomen terveydenhuollon kokonaiskustannukset olivat vuonna 2012 17,5 miljardia.

Tehokkuuden ja vaikuttavuuden suhteen on aihetta pitää kiinni julkisesta terveydenhuollosta kaikin käytettävissä olevin keinoin.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!