Sote soppa sen kun kiehuu

Hesari on tänään kysellyt mikä ihmeen sote?
Ja saanut vastauksia
:

1)    Miksi tästä sote-uudistuksesta pitäisi kiinnostua? Mikä on villakoiran ydin, sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee?

Jos emme nyt tee tätä uudistusta, emme voi taata Suomessa edes palvelujen nykytasoa, ja eriarvoisuus kasvaa. Tämä parantaa julkisen talouden kestävyyttä merkittävästi.

2)    Ministerityöryhmä linjasi, että yli 20 000 asukkaan kunnat voivat järjestää joitain "lähipalveluja" itse. Mitä se tarkoittaa?

Alle 50 000 asukkaan kuntien täytyy kuitenkin kuulua sote- alueeseen, ja yhden sote-alueen sisällä palvelun pitää olla samantasoisia. Käytännössä tämä todennäköisesti tulee tarkoittamaan sitä, että 20 000 asukkaan kunnat voivat tuottaa joitain palveluja, mutta ne eivät voi päättää niistä yksin.

3)     Mihin ongelmaan uudistuksessa ei edes kajota?

Rahoitukseen liittyvät isot kysymykset ratkaistaan myöhemmin.

Tämä sama sapettava selittely jatkuu. Ensin väitetään, että tämä parantaa julkisen talouden kestävyyttä merkittävästi ja lopuksi sanotaan, että rahoitukseen liittyvät isot kysymykset ratkaistaan myöhemmin.

Selvästi sanotaan, että 20.000 asukkaan kunnat voivat tuottaa joitakin palveluja, mutta eivät voi päättä niistä yksin.

Tämä hirmuista ja sietämätöntä ja tyhmää.

Toistan aikaisemmin esittämäni näkemyksen siitä, että Naantali ei tätä uudistusta tarvitse, sillä tällä ei paranneta palvelutasoa eikä julkisen talouden kestävyyttä.
Tässä taustalla on suurempiin kuntiin pakottaminen tai pienempien yksikköjen kuten Naantalin terveyskeskuksen lopettaminen.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!