Sote Helsingissä, kouluverkko Naantalissa

Tasavallan hallitus siirtää voimaantuloa ja tekee korjauksia ja taas kohti uusia seikkailuja. kun syksy saa, tiedämme enenmmän, mutta emme varmaankaan tarpeeksi, paitsi, että niin se on, että jos sote Sipilän hallituksen toimesta ajetaan läpi, tulee se vaatimaan runsaasti korjauksia ja korjauksien korjauksia. Mutta sitä varten onkin sitten uudet tekijät - toivottavasti.

Palveluverkko

Kaupunginjohtajan esitys, joka tuli äänin 8-3 (sd edustajaa) kaupunginhallituksen päätökseksi, oli:

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että

·  perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen palveluverkkosuunnitelma vuosille 2018 - 2030 hyväksytään liitteen mukaisena

·  palveluverkkosuunnitelman investointiohjelmaa koskeva tiekartta hyväksytään noudatettavaksi ohjeellisena suunniteltaessa investointeja vuosille 2019 - 2022 ja

·  koulujen ja päiväkotien mahdollisista lakkauttamisista ja perustamisista päätetään erikseen.


NTY:n puheenjohtaja Kimmo Aho kertoo:

Me teimme esityksen, että ensimmäinen kohta olisi muutettu siten, että palveluverkkosuunnitelma 2018-2030 merkittäisiin tiedoksi. Tämä siksi, että emme katso voivamme sitoutua esimerkiksi Kalevanniemen suuren kampuksen toteuttamiseen ja monien päiväkotien ja alakoulujen lakkauttamisiin. Vaikka viimeisessä kohdassa mainitaan, että niistä kaikista päätetään erikseen, niin suunnitelman hyväksymisellä ohjataan valmistelua voimakkaasti kokonaisuutena siihen suuntaan ja siten mm. yksiköiden lakkauttamiset ovat vaikeammin vältettävissä vaikka järkisyyt olisivat niitä vastaan.

Tässäkin taitaa olla sama kuin sotessa tiedossa: Uusi uljas suunnitelma joutuu oppilaiden määrätietojen ja rahoituksen mahdollisuuksien sekä ehkä koulumaailman muodin muutoksen seurauksena vielä moneen kertaan uudelleen arvioitavaksi.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!