Sosiaalista energiaa

OrpoJapijaLehtinen20140414.jpg

Naantaliin massiivinen monipolttoainevoimalaitospäätös

  • Naantaliin rakennetaan 260 miljoonaa euroa maksava monipolttoainevoimalaitos. Turun Seudun Energiantuotanto Oy päätti asiasta lopullisesti yhtiökokouksessa maanantaina.
    Uuden voimalan rakentaminen alkaa Naantalissa vuoden kuluttua. Laitos otetaan käyttöön vuonna 2017.
    Rakennustyömaalla tulee parhaimmillaan työskentelemään noin 500 henkeä. Laitoksen valmistuttua kotimaisen biopolttoaineen kotimainen hankinta luo noin 200 pysyvää työpaikkaa.
    Yhtiön tavoitteena on selvittää, voidaanko biopolttoaineen osuus nostaa jopa 100 prosenttiin. Osa biopolttoaineesta joudutaan tuomaan ulkomailta.

  • Turun Seudun Energiatuotannon suurin omistaja on Fortum. Turku Energialla sekä Naantalin, Raision ja Kaarinan kaupungilla on kuitenkin yhteensä enemmistö yhtiöstä. Yle 14.42014 Yle 14.4.2014

Hieno päätös ja Tj Tapani Bastmanin Ylelle tänään iltapäivällä antama haastattelu oli nappisuoritus.

Naantali sai mainetta siinnä sivussa, mutta investointipäätös näinä aikoina työpaikkoineen oli merkittävä eikä ajoituskaan ollut huono, sillä juuri tänään tapetilla on ollut ilmastomuutoksen torjunnan tarve.

Energinen sosiaalineuvos

Juhlapäivän kunniaksi energinen sosiaalineuvos Jarmo Rosenlöf sai Tasavallan presidentin avoimen kirjeen Turun kaupunginjohtajalta Aleksi Randellilta valtuuston puheenjohtaja Seppo Lehtisen järjestämässä juhlahetkessä Turun valtuustosalissa

Luovutuspuheen piti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo.
Hänen puheensa oli hieno; Se sisälsi kaiken oleellisen; Japi neuvottelee, sopii ja säilyttää luottamuksen. Oli Japin toimintalinjan kuvauksena selkeä. Turkulaisten palveleminen on Japin juttu ollut vuosikymmeniä ja on edelleen. Näkyvyyteen Japi ei ole pyrkinyt vaan vaikuttavuuteen. Siksi sosiaali ja terveystoimi ovat olleet hänen aluettaan.

Sattuipa hienosti, että TSE:n voimalapäätös tehtiin hieman ennen neuvoskirjeen ojentamista. Voimalaitoshankkeen toteuttaminen ei olisi ilman Japin myötävaikutusta syntynyt.
Turku Energian hallituksen puheenjohtajuus on muodollisesti tärkeä päätöksen kannalta, mutta sitäkin merkittävämpää on hankkeen saama yleinen tuki poliittisella kentällä.Se on vaikuttavuutta.

Onnittelemme Naantalinkin suunnalta kiitollisina!

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!