Soini pakeni vastuuta

Uusihallitus201505027.JPG

Hallituksen ensimmäinen varsinainen ratakisu oli pelastaa Perussuomalaiset maata kiertävälle radalle. Näin Soini välttää leikkaukset ja euro-ongelmat.
Tämän jutun poliittinen viisaus taitaa olla suunnattu SDP:tä vastaan eli tämä tarkoitta, että demareiden mahdollisuus avata  suurimman työväenpuolueen kannattajien silmät perussuomalaisten todellisesta luonteesta tulee vaikeutumaan.
Särmää löytyy eurooppaministeriltä, kehui Soini ja viittasi muihin eurokriittisiin ystäviinsä.

Salkunjakoon päädyttiin Soinin mielestä oli kysymys henkilöiden sopimisesta eri tehtäviin. Henkilökohtaisesti minun valinta ei ollut yllätys minua seuranneille EU:ssa ja UAV:ssa. Tämä oli mun juttu, sanoi Soini lopuksi.

Ollaan takuulla oman intohimon kohdalla, sanoi taas Juha Sipilä. Tämä on sitä, mitä hän oikein haluaa tehdä. Olen tyytyväinen ratkaisuun.
Politiikkaa tämä oli. Luottamus voi puheenjohtajien kesken parantua, mutta ulospäin tämä purjehdustermeillä akka-käännös.
Palataan näihin yhteiskuntasopimus yms. asioihin, kunhan niihin on perehdytty.

Maakuntamallin sisältö ei vielä sekään avautunut. Yksikanavainen rahoitus on oikeaan suuntaan menevää, mutta vaatiiko ei maakuntaveroa. Sen sijaan demokratia täytetään vaaleilla valitulla valtuustolla. Aikamoinen sekasotku.

Ps. Vilhelm Junnila on sanavalmis ja ihan vähän  iso V- mäiseen vinoiluunkin taipuvainen. Mutta en usko sana ketteryydellä iso Timo tulee valinnastaan selviytymään. Pekka Ervasti antaa ennakkomakua tulevasta:

Viime vaalikaudella Soinin olemus kieltämättä henki intohimoista suhdetta ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajan tehtäviin, mutta aivan erityisesti niihin kiinteästi liittyvään ulkomaanmatkailuun. Nyt sitä herkkua tulee piisaamaan.
Kun pääministeri Sipilä ja valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) puolustavat hallituksen leikkauslistoja eduskunnassa, Soini voi yhdeksässä tapauksessa kymmenestä seurata tapahtumien kehitystä mobiilisti jostakin päin maailmaa milloin mistäkin konferenssista, symbosiumista tai pyöreästä pöydästä.
Aina se kotiolot voittaa
TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!