Sixten Korkman: Suomalaiset maailman kansalaisiksi.

KorkmanGlobalisaatio20171204.jpg

Tämän päivän polttaa vaihe on globalisaatio. Se jakaa mielipiteitä, se on keskeinen vedenjakaja. Näitä asioita selvittää taloustieteilijä Sixten Korkmanin kirja: Globalisaatio koetuksella.

Kirja ei tuo esiin mitään sensaatiomaista uutta, mutta on sitäkin selväsanaisempi esitys monimutkaisten asioiden taustoista. Sixten Korkman esiintyy hyvin ja ilmeisen mielellään ja kirjoittaa talousmieheksi ihan mukavasti. Lukeminen on melko vaivatonta ja jyvällekin pääsee olematta ammattislangin tuntija.
Ja mikä hienointa hänellä on myös selkeä oma kanta eikä pelkkää ekonomistien suosimaa toisaalta - toisaalta  selittelyä.

Kirja on niiden luettava, jotka ovat Antton Rönnholmin Demokraatti-lehdessä olleen kolumnin kanssa samaa mieltä:

Vaikka maa moninaistuu ja kulttuuri muuttuu, niin Mauno Koiviston perintö kertoo meille, jotka pyrimme sitä hoitamaan, että vain siitä mikä on totta voi tulla jotakin suurta. Vain se mikä on oikein, kestää. Vuonna 2018 on etsittävä alhaisimman yhteisen nimittäjän, tai erottajan, sijaan taas yhdistäjää.

Sixten Korkmanin kirjan viimeinen kappale ohjaa tähän suuntaan kehottamalla suomalisia olemaan myös maailman kansalaisia.

”Rauhaa ja vaurastumista tukeva kehitys vaatii viime kädessä yhteisiä arvoja, ainakin yhteistä arvopohjaa.
Siksi kamppailu ihmisoikeuksien tunnustamisen ja kunnioittamisen puolesta on tärkeä. Se voi ajan mittaan luoda ymmärrystä näkemykselle, että maailman on kuin pieni kylä, että ihmisen tulisi nähdä itsensä myös maailman kansalaisena. Tällöin ei ole täysin poissuljettua, että realismi voisi lähestyä utopiaa.”
MRTUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!