Siedä Saksan komentoa tai lähde

BritaininEurope20130115.JPG

Brittien on suostuttava Saksan ja Ranskan malliin tai lähdettävä EU:sta, kirjoittaa Ian Davidson FT:ssä.

·        

  • Pääministeri David Cameronin  tulevan perjantai puhetta ei kannatta jännittäen odottaa. Iso-Britannialla  ei ole Eurooppa strategiaa.
  • Ensimmäistä kertaa vuosisataan Iso-Britannialla ei ole järjellistä ulkopolitiikkaa.
  • Saksa on Euroopan ongelma. Se on suurempi, vahvempi, rikkaampi ja muita maita voimakkaampi. Miten sen kanssa tultaan toimeen on muiden ja myös Saksan ongelma. Britit haluaisivat, että EU olisi löyhä hallitusten välinen vapaakauppa alue. Jos Hiili ja teräsyhteisön aikana saarivaltiossa ei ymmärretty sen tarkoitusta ja samalla tavalla on jatkettu jälkeenpäinkin , ulkopuolisena.
  • Briteille on kauhistus, että tehdään enemmistöpäätöksiä eikä heillä entisellä imperiumilla ole veto-oikeutta, vaikka he tietävät, että esimerkiksi  NATO:ssa Amerikka määrää.
    Brittien tyyli on ollut olla  haluttomasti mukana EU-kehityksessä. Tähän asti sellaista on voinut harjoittaa - tuollaista ulkopuolisen  tarkkailijan roolia -  euro-alueen kriisin varjossa omalla sterling-punnalla rehvastellen. .
  •  Nyt kun kaikille alkaa olla selvää Saksan määretietoisuus säilyttää yhteisvaluutta alue. Siitä seuraa, että EU:ssa  alkaa todennäköisesti kehitys liittovaltion suuntaan. Brittien vaihtoehdot rajoittuvat vain: Joko siedät tai lähdet.

 

Davidsonin analyysi, jota olen suurpiirteisesti yllä referoinut,  ei ole huono Valinta on todella  kova, tosi vaikea, sillä  Brexit eli uloslähtö EU:sta ei ole vailla ikäviä vaikutuksia. Lontoon City ja kansan tulevat kärsimään ja vanhan kansanyhteisön vähäiset arvovallan rippeet murenevat Euroopasta erottavaan   kanaaliin. Ja kun  ei jenkeistä ole apua, kuten tällä palstalla on aikaisemmin kerrottu. Päinvastoin sieltä patistetaan brittejä pysymään Euroopan Unionissa.  Ulos lähtöön rohkeutta ei taida löytyä muuta kuin verbaalisella tasolla. Britti konservatiivit kun ovat Soinin Timon sukua.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!