Show must go on

SSS hallitus pitää samaan aikaan tiedotustilaisuudet, jossa toisessa ajetaan työttömiä töihin ja toisessa taksiluvat poistetaan. Hallituksen kärkihankkeita kaikki. Niistä on sovittu hallituksessa, väittää Berner, kun Soini niitä vastustaa.

 
Mutta minkälainen kuva tästä välittyy kansalle?
Tavalliselle tallaajalla vahvistuu kuva, että ei mitään tolkkua. Mutta tarkoitusta on. Näinhän huomio kiinnittyy hallituspuolueisiin yhtäältä ja toisaalta puhutaan taksiluvista, kun työtöntä kuritetaan.

Mikä sitten suurten puheiden todellien sisältö.
SAK:n työasiainjohtaja Saana Siekkinen oli arvioimassa työministerin esityksiä. Asiallinen ja asiantunteva rauhallinen esiintyjä pisti asiat oikeaan järjestykseen.

Miinuksia saivat työttömyysturvan leikkaukset, joita hän piti näpertelynä, jolla ei ole merkitystä suureen kuvaan. Työllisyyden kannalta positiivista oli, että työttömyysturvaa voidaan käyttää starttirahana.

Vastikkeellisuutta ja pienemmän palkan tarjoavan työ vastaanottopakko ei muuta juurikkaan mitään, nykyinen kolme kuukautta menee siihen, ettei ruuhkautuneet työvoimatoimistot pysty hoitamaan edes hakemuksia. Tulee hakuammuntaa. Tarvitaan resursseja eikä niiden vähennyksiä. On epärealistista, että voidaan mennä uusille aloilla noin vain. Se ei ole työnantajienkaan etu. Kuolleita kirjaimia. Toimeliaisuus on hyvä, kannustaminen toimii. Liikkuvuuden avustuksista ei paljon iloa ole, jos asuntoja ei löydy.

Jäikö taas luu käteen?

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!