Selvät asiat sotketaan tai sotkuiset selvitetään tai jotain sen välistä

Vanha vitsi asianajajien tehtävistä tulee mieleen lukiessa sote-uudistuksesta annettuja lausuntoja.
Jutta Urpilainen kiirehtii puolustamaan Maria Gutzenia-Richardssonia . Kuulijassa on kuulemma vikaa. kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee selittää taas , että ei lopeteta heti mutta kyllä se päämääränä on. Aki Linden toteaa, että 16 piiriä voitaisiin heti lopettaa, mutta ymmärtää, että ministeri on tarkoittanut ettei sairaaloita lopeteta. Ja tapansa mukaan hän sanoo paljon muuta. Lääkäriliitto ja THL lausuvat myös painavia sanoja ja sitten nuo valtiovarainministeriön Kuntauudistusta valmistelevat mainiot naiset Päivi Laajala ja Auli Valli-Lintu kirjoittavat :

  • Slo­ga­nei­den si­jaan tar­vit­sem­me syy-seu­raus­suh­tei­den kä­sit­te­lyä ja ana­lyyt­tis­tä kes­kus­te­lua sii­tä, mi­ten tur­vaam­me hy­vin­voin­ti­pal­ve­lut myös tu­le­vai­suu­des­sa.

Kirjoituksia palstalla on koko kimara näkyvissä ja hämmästeltävissä. Nuo virkamiehet jotka Henna Virkkusen suoraviivaisessa komennossa ovat piirtelemässä kuntien rajoja millään taloudellisella todistusaineistolla sitä, tekevät Goebbelsit syyttämällä muita siitä, mitä itse tekevät.

Sietämätöntä sähläämistä ärsyttävää jonglöörin hommaa. Ilmoille heitetään niin paljon palloja, ettei niitä ehdi kukaan järjestyneesti kiinni ottamaan. Ja kuitenkin peruskuntien ja niiden sosiaaliterveyspalveluiden täyttyy toimia joka päivä. Tämä on vastuutonta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!