Selvältä näyttää, Merkel jatkaa...

Angela Merkelistä kirjoitetaan joka puolella. Tässä joitakin mieleen jääneitä luonnehdintoja: Hänen poliittisia taitojaan kehutaan ja hänen tekojaan arvostellaan, ne ovat tulleet myöhään eikä niihin liity visioita. Merkel tietää, ettei saksalaisia johdeta edestä. Merkel tähtää kolmannelle ja viimeiselle kaudelle, hän ei halua Helmuth Kohlin kohtaloa.,
Hän tiukka: Solidaarisuutta voivat odottaa ne maat, jotka pystyvät vakauteen.
Euro on saksalaisille tärkeä ja se yritetään säilyttää. EU on jonkinlainen hybridi: On yhteisiä sääntöjä, mutta toisaalta paljon kansallista päätöksentekoa. Mitään federaatiota ei tule
On toiveunia usko, että tapahtuisi suuria muutoksia. Merkel johtaa oman aikataulunsa ja tyylinsä mukaisesti.
Kerran hän on poikennut "linjastaan". Se tapahtui kauhun hetkenä vuoden 2012 Unikeon aattona. Hän antoi tukensa Mario Draghin lausunnolle - tehdä kaikki, mitä tarvitaan - rahapolitiikalle vastoin Bundesbankia. Sillä ehkä pelastettiin euro tai ainakin kriisin suunta muutettiin.
Monet toivovat SPD:lle menestystä siksi, että se voisi tuoda jotain parannusta, (saksalaiset demarit ovat suomalaisia sisariaan solidaarisempia etelää kohtaan). Ei niin, että SPD voisi maata johtaa, vaan siksi, että Merkelin olisi pakko ottaa se huomioon joka koalitiona tai muutoin.
Gallup luvut ovat niin selvät, että näin se on nähtävä. Eikö ollutkin selvää.

Kasvisyöjä lihansyöjien maailmassa. Euron pelastaja tai rampa ankka. "Tärkeintä on tiiviit ikkunat. Tällaista analyysiä.TS:n kirjoituksessaan 17.9.2013 Raimo Väyrynen näkee eikä väärin, että nationalismi on vahvoilla Euroopassa . Suomessakin nostavat päätään samat henget: Ei vain Kokoomuksen nuorissa ja perussuomalaisissa, vaan myös vasemmistossa, demareissakin.
Varuillaan on oltava ja toivottava, että kaikkea tehtäisiin maltilla eli sopivasti lihaa ja vihannesta vapaasti valiten ja vähän ikkunoita auki eri suuntiin messiasta odottamatta.

TUTUSTU KUNTAVAALI-
EHDOKKAISIIMME!